mamaplus

Reacția lui Mihai Stratulat după decizia autorităților de a menține grădinițele închise

-
//
11.07.2020

Cunoscutul pediatru de la noi a reacționat dur la decizia autorităților de a menține grădinițele închise cel puțin până la sfârșitul acestei luni. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Mihai Stratulat nu exclude că după această decizie „tot mai mulți și mai mulți copii vor fi internați în spitale cu diagnoza de COVID-19”. Totodată, pediatrul susține că în urma complicațiilor cauzate de virusul de tip nou ar putea reapărea cazurile de pneumonie în rândul copiilor.

”Medicii de familie și cei de pe ambulanță, vor primi indicații de a spitaliza cât mai multi copii, indiferent că sunt simptomatici sau asimptomatici. Vor umple și spitalul "V. Ignatenco" cu copii bolnavi de COVID-19, vor apărea știri, MSMPS o să mai regizeze un filmuleț de groază și asta tot pentru a nu deschide grădinițele și mai apoi și școlile! Dar dacă nu o să-i sperie pe părinți, să țină copiii acasă, nu-i strașnic, mai sunt încă 2 spitale: "S. Lazo" și CMC, mai fac ei filmulețe.”, scrie Mihai Stratulat pe pagina sa de Facebook.

Medicul a mai adăugat în acest context că a fost contactat de o mamă testată pozitiv la COVID-19, care a fost internată în spitalul "V. Ignatenco" alături de copilul său, care deși nu prezenta niciun simptom specific virusului de tip nou, a fost testat și el.

”În final testul a ieșit negativ, dar i-au găsit pneumonie și primește tratament cu antibiotic, repet copil asimptomatic. Între timp, peste tot în lume experții spun că copiii nu sunt în grupa de risc, fac COVID-19 asimptomatic sau în formă ușoară, și practic nu transmit virusul mai departe, numai la noi în Moldova virusul atacă toate organele la copii! Aveți grijă de cei în vârstă, lăsați copiii să se joace și să socializeze între ei.”, mai scrie Stratulat.

Potrivit unui studiu recent realizat de Universitatea din Viena, copiii se infectează foarte rar cu noul coronavirus iar atunci când o fac sunt de cele mai multe ori asimptomatici. În plus nici nu transmit cu ușurință virusul. 

Reamintim că în urma unei decizii anunțate ieri, 10 iulie, de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, toate grădinițele din Moldova rămân închise cel puțin până pe data de 31 iulie. Premierul Ion Chicu a explicat ieri în cadrul unei conferințe de presă că măsura a fost luată după ce mai mulți angajați ai instituțiilor preșcolare din Chișinău au fost diagnosticați cu COVID-19.