mamaplus

Studiu: Copiii se infectează foarte rar cu noul coronavirus și sunt asimptomatici

-
//
07.07.2020

Copiii se infectează foarte rar cu noul coronavirus iar atunci când o fac sunt de cele mai multe ori asimptomatici. În plus nici nu transmit cu ușurință virusul. Cel puțin această este concluzia a două studii efectuate de Universitatea din Viena in care au fost testați peste 7.000 de elevi și profesori din 130 de școli.

Peste 5.000 de elevi cu vârste între 5 și 16 ani, dar și personalul didactic din școlile capitalei austriece au participat la un nou test anti-COVID-19 al Universității din Viena. Acesta presupune o gargară timp de un minut cu o soluție specială care este apoi analizată la fel ca mostrele testelor PCR.

Potrivit cercetătorilor vienezi cei mici se infectează foarte rar și atunci când o fac sunt asimptomatici. Lucru confirmat și de al doilea studiu unde s-a folosit metoda convențională de prelevarea de mostre din nas și gât. Din 2.100 de teste au fost descoperite doar 2 cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Potrivit cercetătorilor prin combinarea celor 2 metode de testare, gargară și prelevare de probe respiratorii, se pot analiza până la 40.000 de mostre pe zi. Lucru care ar ajuta la testarea rapidă în școlile unde apar cazuri suspecte mai ales în toamna când se vor relua cursurile.