Spanacul ne asigură necesarul de fier, iar alimentele sănătoase pot fi consumate chiar în exces. Greşit, spun medicii! Iată câteva mituri legate de alimentaţie.

Trei mituri legate de alimentație

Alimentele sănătoase nu îngraşă

Puteţi mânca orice, atâta timp cât este sănătos este unul dintre mituri. Atenţie! Alimentele sănătoase pot fi bogate în calorii, zaharuri şi grăsimi. Mai exact, dacă sunt consumate în exces, pot îngrăşa. De exemplu, 100 de grame de nuci pot să aibă 500 de calorii, iar un avocado 300 de calorii.

Trei mituri legate de alimentație

Cât de mult fier are de fapt spanacul?

Consumul de spanac nu este recomandat, pe primul loc, în cazul lipsei de fier. Doar 1-2% din fierul conţinut se absoarbe în organism. În plus, sunt alte alimente mult mai bogate în fier: gălbenuşul de ou, carnea roşie, fasolea şi lintea. Mai ţineţi cont de un aspect: absorbţia fierului este favorizată de vitamina C. De aceea, medicii recomandă ca alimentele să fie însoţite de citrice, ardei roşu sau condimente, cum ar fi pătrunjelul.

Trei mituri legate de alimentație

Beneficiile alimentelor congelate

Produsele congelate sunt mai puţin sănătoase decât cele proaspete. Nu întotdeauna! Deseori, fructele şi legumele proaspete îşi pierd substanţele nutritive prin expunerea la oxigen şi la soare. De aceea, este recomandat să cumpăraţi produse congelate când nu sunt în sezon şi să alegeţi verdeturi proaspete, locale, corespunzătoare anotimpului.

Trei mituri legate de alimentație

Sursa: digi24.ro