Până acum ai curățat greșit cartofii. Metoda care-ți ia doar câteva secunde

Până acum ai curățat greșit cartofii. Metoda care-ți ia doar câteva secunde

0
//
07.12.2017

Îi consumăm de câteva ori pe săptămână: copți, fierți, prăjiți, în supe, sub formă de piure sau în salate. Și parcă nu e atât de complicat să-i curățăm de coajă, dar când preparăm o mâncare pentru 3 sau mai multe persoane, ne ia ceva timp.

Până acum ai curățat greșit cartofii. Metoda care-ți ia doar câteva secunde

Cu siguranță, vei fi uimit când îți vom spune că până acum curățai greșit cartofii. Acest proces poate fi simplificat, astfel încât să nu-ți mai ia atât de mult timp!

După cum spuneam mai sus, îți poți face viața mai ușoară schimbând tehnica ta de curățat cartofii. Există o modalitate pe care probabil că îți vei dori să o ții minte și să o pui în aplicare cu prima ocazie. Vei avea nevoie doar de un cuțit și de un vas cu apă pentru această tehnică. Și de o idee de rețetă cu cartofi.

Procesul este unul simplu.

Ia fiecare cartof și trasează cu cuțitul un cerc în jurul său, pe coajă, în jurul secțiunii mediene. Odată ce ai făcut acest lucru pentru fiecare cartof, pune legumele într-o oală cu apă clocotită și așteaptă timp de aproximativ 5 - 10 minute. Ulterior, scoate cartofii din apă și pur și simplu trage jumătățile de coajă de pe ei.

Această tehnică te va ajuta să economisești timp, vei reuși să nu secționezi deloc din miezul cartofului și, de asemenea, te va ajuta să dai un gust mai bun preparatelor pe care le faci, deoarece o mare parte din aroma cartofilor se regăsește în coajă. Te-am convins să cureți și tu cartofii altfel?

Sursa: eva.ro