Cristina Brînzila este o tânără mămică, care creează cele mai cochete cărți personalizate pentru bebeluși, albume love story, de călătorie, agende personalizate, cărți de bucate, cărți de urări pentru nunți, botezuri, zile de naștere, dar și elemente de decor pentru odaia copilului. Dacă acum 4 ani meșterița îl numea un simplu hobby, acum acesta s-a transformat în jobul ideal, care-i aduce multă satisfacție.

mamaplus

Când s-a născut ideea să creezi cărți personalizate?

Ideea mi-a apărut în 2015, atunci când eram în căutarea unui album foto pentru fetița mea, în care să-i păstrez primele, cele mai gingașe momente din poze, iar ceea ce găseam în comerț nu era pe măsura așteptărilor mele. Atunci am decis să încerc să îi creez eu ceva personalizat și unic. Așa s-a născut City Bird Handmade, ce era să se metamorfozeze mai târziu dintr-un simplu hobby într-un job ideal.

Ce materie primă și instrumente folosești la crearea lor?

Materialele utilizate sunt cât se poate de variate, așa încât să reușești să te adaptezi cerințelor și doleanțelor clientului. Printre cele mai solicitate sunt stofele de bumbac, piele, catifea. De asemenea, utilizez diferite accesorii pentru decor, hârtie specială și multă inspirație. Desigur și instrumentele utilizate joacă un rol important, care îți facilitează atât lucrul, dar și îndemânarea. Toate în mare parte procurate de peste hotare.

mamaplus

Cât durează procesul de lucru asupra unei cărți?

În mare parte durează de la câteva zile până la o săptămână, ținând cont și de comenzile rezervate din timp, dar mai depinde și de tipul lucrării: agendă personalizată, carte de urare, album color sau clasic.

Ce putem scrie în ele?

Dacă ne referim la cartea bebelușului, atunci mămica adună în ea informații din primul anișor de viață, notițe despre dezvoltarea bebelușului, poze din fiecare lună și fiecare moment magic: prima foto, primii pași, primul Crăciun, prima călătorie, primele cuvinte și multe altele, precum și păstrarea pliculețelor cu brățara din maternitate, prima șuviță. Fiecare pagină este completată de mămică și are loc pentru atașarea pozei. În agenda bebelușului se acordă mai mult spațiu pentru scris, mai mult notițe, în schimb mai puține poze, iar într-o carte de urări la botez sau zi de naștere, mămica primește ca amintire cele mai frumoase urări de bine din partea nanilor de botez și a oaspeților.

mamaplus

Care a fost cea mai complicată comandă realizată până acum?

Nu aș putea să zic că am avut vreo comandă complicată sau irealizabilă, dar îmi amintesc foarte bine un caz, când am avut o solicitare de o carte personalizată de la o mămică din Danemarca. Comunicarea a fost exclusiv în engleză și am întâmpinat câteva dificultăți în a-i acorda detalii din procesul de lucru și a coordona cu decorul coperții. Cu toate acestea, cartea a ajuns cu bine și o bucură acum pe tânăra mămică, iar eu am fost bucuroasă că am reușit să realizez comanda.

Cât costă, în medie, o carte și ce dimensiuni are?

Prețurile cărților variază în funcție de dimensiune, număr de foi și tip: cu foi de o singură nuanță sau cu foi color, între 500 și 1200 de lei. Dimensiunile posibile sunt 15*21 cm, 21*21 cm și 21*30 cm.

De ce este bine ca fiecare părinte să procure o astfel de cărțulie?

Fiecare mămică dorește să păstreze ca amintire acele momente deosebite, magice din viața și dezvoltarea bebelușului ei și pentru că copiii cresc enorm de repede, iar multe lucruri se uită, o carte personalizată este cea care va păstra amintirile vii, va  aduce zâmbet și va renaște în suflet acele emoții unice cu fiecare răsfoire a paginilor.

Ce mai confecționezi în afară de cărțile personalizate pentru copii?

Pe lângă cărțile pentru copii, sunt foarte solicitate albumele de nuntă și familie. De asemenea, creez albume love story, de călătorie, agende personalizate, cărți de bucate, cărți de urări pentru nunți, botezuri, zile de naștere, elemente de decor pentru camera copilului. Chiar și diverse albume pe orice tematică, de exemplu recent am avut o comandă de peste hotare de o carte în care vor fi păstrate poze de la petrecerea burlăcițelor, domnișoarele de onoare au dorit să-i facă o surpriză viitoarei mirese.

mamaplus

Cine sunt clienții tăi și cum pot face comanda?

Primesc solicitări de la mămici, viitoare mămici, cupluri, mirese din toate colțurile țării, dar am creat cărțulii și pentru mămicile din România, Italia, Franța, Marea Britanie, Danemarca. Comanda se poate plasa pe pagina de Instagram sau Facebook City Bird Handmade.

Care sunt planurile tale pentru viitor?

Acum lucrez la crearea unui site, iar pentru viitor aș vrea să deschid un show-room unde mămicile ar putea vedea fizic lucrările și a le procura imediat, fără a aștepta în rând 1 lună sau 2 zile. Și pentru că am primit numeroase solicitări în a organiza ateliere de creație, sper ca anul acesta să bucur atât copiii, cât și mămicile care vor dori sa învețe să creeze propria cărțulie.

mamaplus

Sursa: Mamaplus.MD