mamaplus

Lia Pogolșa: “Mama le este mamă și copiilor mei”

0
//
07.03.2019

În spatele acestei femei puternice a stat mereu mama, care a îndrumat-o și a ajutat-o fără a cere nimic în schimb. În ajun de Ziua Femeii, Lia Pogolșa ne-a vorbit despre cea care i-a oferit o educație de invidiat, iar acum face același lucru și cu copiii săi.

mamaplus

Cum ți-o amintești pe mama în copilărie?

De mama îmi amintesc că avea grijă de noi și mereu ne aștepta acasă cu masa pregătită, avea grijă ca încălțămintea să ne fie curată și hainele călcate, ca noi doar să ne jucăm, să învățăm. Nu prea ne punea la lucru fizic.

Relația voastră întotdeauna a fost la fel de frumoasă ca acum?

Ea întotdeauna vedea în mine un om mare, de succes și mereu avea grijă să învăț bine, să fac lecții suplimentare, ca să particip la olimpiade, concursuri.

Au fost situații în care nu ți-a aprobat vreo decizie?

Da, sigur. Au fost diferite momente în care ne-am contrazis și eu am făcut așa cum am simțit că e corect. Ei, ca părinți, nu întotdeauna înțeleg necesitățile noastre atunci când vrem să obținem ceva, nu renunțăm până când nu obținem. Cel puțin asta a fost la mine, chiar dacă ea și acum încearcă să mă convingă că e mai bine s-o iau mai ușor.

mamaplus

Cum petreceți timpul împreună?

Mamei îi place să gătească și să ne alinte pe toți ca pe copiii ei. Ea pentru noi este cel mai prețios om, bunica este alături mereu și mă ajută cu nepoții. 

Ce nu i-ai spus de mult timp?

Nu i-am zis mamei demult că fără ea nu m-aș fi descurcat.

Ce sfaturi ai primit de la ea, de care ții cont mereu?

Ai grijă de sănătatea ta și a copiilor. Mâncați sănătos și nu cumpăra nimic din magazin. Nu crede tot ce se promovează, chiar dacă eu fac asta zilnic. Ai grijă cum gestionezi banii tăi, investește în educație și viitorul vostru.

Cum se împacă cu nepoții? E mai tolerantă decât cu tine?

Buneii sunt toleranți cu nepoții, deja cresc a doua generație de copii. Ea e ca și mama lor, practic îi vede, stă și are grijă de ei mai des. Le este ca o a doua mamă.

mamaplus

Sursa: Mamaplus.MD