mamaplus

Dika Cheptine: „Mama e cel mai răbdător și iertător om din viața mea”

0
//
04.03.2019

Seamănă ca două picături de apă atât fizic, cât și la caracter, poate de asta și le leagă o frumoasă relație de prietenie. Dika Cheptine are noroc de o mamă răbdătoare, iertătoare, care i-a acceptat fiecare decizie și a lăsat-o să învețe din propriile greșeli. În luna femeilor, am vorbit cu make-up artista despre cea mai scumpă ființă din viața sa.

mamaplus

Cum ți-o amintești pe mama în copilărie?

Mama mea era și este un vârtej de femeie. Creștea 2 copii, ținea o gospodărie la țară, pregătea mese copioase pentru sărbători, juca 'rața împușcată' cu copiii în drum. Îi plăcea foarte mult să ne trezească pe mine și frate-meu dimineața, cu cântecul "Sculaaaați, voi oropsiți ai soooorții, cei ooosândiți, la foame puși", cu ideea că nouă de dimineață ne era foame.

Relația voastră întotdeauna a fost la fel de frumoasă ca acum?

Am fost și suntem foarte apropiate, mai ales că acum ne înțelegem la aceeași treaptă. Suntem 2 prietene de suflet, care mai sunt și rude. E cel mai răbdător și iertător om din viața mea.

Au fost situații când nu ți-a aprobat deciziile?

După cum e lesne de înțeles, eu n-am fost fetiță cuminte. Am făcut foarte multe boroboațe și nebunii la viața mea. Și mama mi-a dat cumva voie să le fac. Sigur, nu a fost de acord cu toate, dar mi-a dat voie să greșesc, și să repar unele situații pe cont propriu. Eu cred că asta pentru mame e foarte greu- să lași copilul să greșească, intenționat. Întotdeauna m-a avertizat de unele posibile circumstanțe, dar mi-a dat liber să trag propriile concluzii.

mamaplus

Cum petreceți timpul împreună?

Acum stăm mult de vorbă. Eu am viața mea, și când ne întâlnim, 'punem țara la cale'. Când merg acasă și stau peste noapte, tot întindem vorba până ne prinde somnul.

Cum îți place s-o răsfeți?

Mamei îi plac florile, concertele, rujurile noi. Aș vrea să o duc la concerte mai des. Pentru ea, asta e o evadare din realitate. Îi plac felicitările pe hârtie, de sărbători.

Ce nu i-ai spus de mult timp?

Nu i-am spus demult că e cel mai important om pentru mine. Dar mă străduiesc întotdeauna să spun 'mulțumesc, iartă-mă, te iubesc, ești cea mai mamă dintre mame'.

Ce ai învăţat de la mama? Câteva sfaturi pe care le-ai primit de la ea și de care ții cont mereu?

Am învățat de la mama să vreau o căsuță curată și comodă. Să o gătesc frumos de sărbători și să fac din asta un ritual magic, cum făcea ea. De aici vine dragostea mea pentru sărbătorile de Paști, Crăciun. În orice fel de timpuri, unele foarte grele în copilărie, ea a reușit să păstreze magia. Am învățat să fiu sinceră, muncitoare, respectuoasă. Dar pot spune cu mândrie că unele mici chestiuțe acum le învață și ea de la mine.

Cred că sfatul cel mai mare și important, valabil în toate, a fost că dacă am 2 mâini și cap pe umeri, atunci există chip să fac din nimic ceva tare bun și frumos. Și să nu mă lenevesc.

mamaplus

Sursa: Mamaplus.MD