mamaplus

Otilia Drăguțanu către fiica sa: “Doar tu te poți face fericită, sau nefericită”

0
//
30.10.2017

Femeia de afaceri este o familistă convinsă. Aceasta încearcă să petreacă cât mai mult timp alături de copiii ei, Luca Andrei și Mia. Am provocat-o să ne ofere 10 sfaturi pentru fiica sa, în vârstă de 8 anișori.

Otilia Drăguțanu către fiica sa: “Doar tu te poți face fericită, sau nefericită”

1. Bunăstarea ta emoțională, spirituală sau fizică depinde numai de tine. Chiar dacă uneori ai impresia că circumstanțele îți determină stările, caută răspunsul în ce faci, ce gândești, ce spui, cu cine comunici. Doar tu te poți face fericită, sau nefericită.

2. Nu te compara niciodată cu altcineva. Fii recunoscătoare în fiecare clipă pentru cine ești și ce ai și viața îți va oferi mai mult.

3. Nu depune efort să pari altcineva decât ești în realitate. Relațiile adevărate, cele care contează, se creează cu oameni care te acceptă așa cum ești.

4. Fii prezentă. Ieri a rămas în urmă, iar mâine încă nu a venit. Tot ce avem este această clipă. Creează-ți obiceiul de a trăi în prezent, de a vedea, auzi, simți la o sută de procente.

5. Visează și crezi în visele tale. Ceea în ce vei crede cu adevărat va deveni mai devreme sau mai târziu realitatea ta. Dacă vei crede că poți, sau că nu poți, vei avea dreptate.

6. Dezvoltă-ți puterea de voință și disciplina. Orice dezvoltare, fie spirituală, fizică, emoțională sau intelectuală depinde doar de hotărârea interioară și disciplina de a face ce este nevoie, atunci când este nevoie.

Otilia Drăguțanu către fiica sa: “Doar tu te poți face fericită, sau nefericită”

7. Obiceiurile tale vor determina rezultatele pe care le vei obține și modul în care îți vei trăi viața. Nu ceea ce faci din când în când contează, ci ceea ce faci în fiecare zi. Dezvoltă obiceiuri constructive.

8. Dacă te apuci de un lucru, fă tot ce-ți stă în putere ca să-l duci până la capăt. Lucrurile neterminate ne încarcă conștiința și ne seacă energia.

9. Iubește-te. Ai grijă de tine. Dumnezeu ne-a dat un trup și un suflet și acestea sunt cea mai mare bogăție pe care o vei avea vreodată. Doar tu le poți trata așa cum știi că merită.

10. Nimeni nu are dreptul să-ți spună ce să faci. Ascultă sfatul celor care crezi că îți vor binele. Analizează. Gândește-te. Simte. Apoi fă așa cum crezi că e mai bine pentru tine. Nimeni nu-ți va apăra interesele așa cum o poți face tu singură.

Otilia Drăguțanu către fiica sa: “Doar tu te poți face fericită, sau nefericită”

Sursa: Mamaplus.MD