Iana Stepanenco, prezentatoarea știrilor în limba rusă de la postul de televiziune TV8, apare pe micile ecrane de opt ani și se bucură din plin de meseria ei. Cea mai mare satisfacție și împlinire sufletească însă îi oferă fiica Arina, în vârstă de 13 ani. Iana își dorește ca adolescenta să țină cont de câteva sfaturi utile, care-i vor fi de folos pe parcursul vieții sale.

mamaplus

1. Nu-ți fie teamă să fii diferit de ceilalți! Ține minte: tu ești unică! Fă în așa fel încât cei din jur să te admire! Încearcă să fii un exemplu pentru toți!

 2. Nu-i răni pe oamenii din jurul tău! Oricând se poate întâmpla ca anumite persoane să-ți acorde o mână de ajutor la nevoie. De aceea, nu răni pe nimeni!

 3. Nu-ți fie frică să acumulezi noi cunoștințe! Acestea reprezintă bagajul cu care, ulterior, vei călători prin acest univers numit „viață”.

4. Nu uita să împărtășești experiența și lecțiile învățate! Povestește, sfătuiește, fii un umăr pentru cineva anume, ajută! Nu poți lua totul, fără să oferi.

 5. Evită oamenii dificili, oamenii care te trag în jos! Rupe legătura cu cei care te trădează! Nu trebuie să regreți nimic, ci dimpotrivă, să zâmbești. Cu siguranță vei întâlni în viață oameni adevărați, interesanți...

6. Nu minți! Este cunoscut faptul că mai devreme sau mai târziu, adevărul iese la iveală. Amintește-ți ce durere poți provoca unui om! Tu decizi dacă este necesară minciuna „pentru a fi bine”.

7. Pune-te mereu în locul altui om! Procedează așa cum ai dori să fii tratat și tu, la rândul tău! Nu uita de efectul bumerangului!

8. Nu te teme de nedreptatea cu care te vei confrunta! Este important ca tu să fii sinceră cu tine însăți și să ai alături oameni care te vor ajuta să lupți.

9. Zâmbește, chiar de este greu! Acest lucru, într-adevăr, ajută și creează dispoziție bună celor din jur.

10. Amintește-ți de părinți! Ei sunt oamenii care fac totul pentru tine și te iubesc necondiționat.

mamaplus