Larisa și Bogdan Dascăl au împreună 2 copii, Patricia, de 9 ani și Răzvan, de 14 ani. Prezentatorul TV ne-a dezvăluit sfaturile pe care le oferă fiului și fiicei sale, pentru a crește oameni buni și demni.

mamaplus

1. Prindeți fericirea de aripi în orice secundă. Transformați orice clipă a vieții într-o continuă descoperire, și acum când sunteți la vârsta MARILOR descoperiri, dar și ulterior de-a lungul vieții să nu Vă opriți niciodată să cunoașteți: Culturi, țări, oameni, obiceiuri, impresii și toate să fie cu statut de "NOU".

2. Călătoriile vor rămâne mereu acele cărămizi din care vor fi construite amintirile Voastre din copilărie. Așa că nu vă opriți niciodată.

3. Zâmbiți mereu tuturor în jur! Este cel mai bun instrument, pe de o parte de a câștiga prieteni noi, cu toate plusurile lor, și pe de alta: de a dezarma orice dușman, pe care posibil, ulterior, îl vei regăsi în prima grupă.

4. "Mens sana in corpore sano" - așa scrie pe pereții școlii Voastre. Păstrați ca slogan această frază toată viața, transformând corpul Vostru într-un templu frumos al sufletului. (Nu Vă opriți să faceți mișcare, până la adânci bătrâneți, asta va ține și creierul "proaspăt")

5. Știați că în Japonia unicii oameni care nu se închină în fața împăratului sunt - DASCĂLII. Fiindcă fără Dascăli nu ar fi existat împărații. Așadar, să nu Vă "închinați" la nimeni, nici măcar la "împărați", în timp ce sunteți - exemplari, ca un Dascăl adevărat.

6. Viciile și capriciile sunt trecătoare, Omenia însă e FOARTE greu de învățat și FOARTE ușor de pierdut.

7. Nu uitați să udați la timp rădăcinile care v-au dat viață, și fugiți de veșnicul paradox moldovenesc: mereu cu capul plecat, dar cu nasul pe sus! E nonsens.

8. Depuneți toate eforturile ca în această viață să Vă fie rușine de propriile fapte înainte de a le face decât după. Fiți criticul cel mai aprig al acestora, cedați la milostenie, iertare și priviți orice problem, minim din 3 colțuri.

9. Nu uitați că pe fața asta a pământului, din miliarde și miliarde de oameni, doar voi doi aveți același sânge, nici măcar noi cu mama - nu-l avem. De aceea, nu-l secați niciodată.

10. ORICE ați face în această viață, oricând, veți găsi la pieptul nostru (a părinților) culcușul de lângă inimă. Vă iubim cu sete!

mamaplus

Sursa: Mamaplus.MD