Copilul D-voastră are nasul înfundat sau sinuzită? Exercițiile de respirație îi vor fi de mare ajutor!

Pregătirea pentru exerciții

Tratăm nasul înfundat la elefant

Scăpăm foca de sinuzită

Eliminăm congestia nazală a hamsterului

Îngrijim de maimuța care suferă de o infecție virală acută

Ajutăm ursul să scape de sinuzită

„Salvăm” văcuța de rinită cronică

Sinupret – un preparat eficient din plante de la compania germană Bionorica

Pregătirea pentru exerciții

Copilul D-voastră s-a îmbolnăvit şi are nasul înfundat? Asta îl împiedică să se joace, să doarmă şi chiar să mănânce?  Faceți cu el câteva exerciții de respirație, ca să-i îmbunătățiți starea de sănătate şi să vă distrați de minune împreună. Transformați totul într-un joc, astfel, copilul va deveni curios şi va repeta uşor aceste metode de respirație. Înainte să începeți exercițiile, curățiți bine nasul copilului cu o soluție salină sau un spray pe bază de apă de mare. Aşadar, îmbrăcați-Vă ca un vesel doctor Aumădoare şi mergeți împreună să tratați animăluțele de la zoo, pe care copilul D-voastră le va învăța să respire corect. În acelaşi timp, va însuşi şi el aceste metode simple şi eficiente, care îi vor desfunda mai repede năsucul şi-i va uşura respirația, iar jocul vesel îl va binedispune. Sigur veți petrece timpul împreună nu doar vesel, dar şi cu folos.  

Aşadar, mergem să tratăm animalele de la «grădina zoologică veselă»! Să înceapă jocul!

Tratăm nasul înfundat al elefantului

În acest scop respirăm la fel ca elefantul: încet şi lent şi cât mai lung inspirăm pe nas şi expirăm liber pe gură. Din nou inspirăm încet şi profund pe trompa lungă-lungă a elefantului şi expirăm pe gură. Repetăm încă de cinci ori.

Scăpăm foca de sinuzită

Respirăm încet şi lin. Inspirăm adânc pe gură şi expirăm pe nas cu tărie de trei ori: «puf-puf-puf»! Repetăm încă de cinci ori! Foca noastră e sănătoasă!

Eliminăm congestia nazală a hamsterului

Priveşte ce trist este, cred că se simte tare rău. Inspirăm adânc şi umflăm obrăjorii ca un hamster, după care expirăm lent pe gura aproape închisă.  Încă o dată inspirăm pe nas, umflăm obrajii şi punem palmele pe ei, eliminând încet aerul pe gură, printre buzele strânse. Şi aşa încă de 5 ori. Perfect – hamsterul nostru deja zâmbeşte!  

Îngrijim şi de maimuța care suferă de o infecție virală acută

Scumpa noastră maimuțică s-a îmbolnăvit?! Ne distrăm un pic cu ea ca să se facă bine cât mai repede posibil! Respirăm împreună la fel ca şi maimuța noastră: inspirăm cu una din nări şi expirăm cu cealaltă! Închidem cu degetul o nară şi inspirăm cu a doua, după care o acoperim pe a doua şi expirăm cu prima. Schimbăm mâina şi inspirăm deja cu a doua nară, expirând cu cealaltă. Repetăm cel puțin de 5 ori.  

Ajutăm ursul să scape de sinuzită

Ursulețul nostru vrea să doarmă, dar nu-i reuşeşte din cauza răcelii şi a nasului înfundat. Şi-a pus laba peste nas şi respiră doar cu o singură parte a nasului: inspiră-expiră, inspiră-expiră... După care se întoarce pe cealaltă parte şi respiră cu a doua nară. Şi noi putem respira ca un ursuleț somnoros! Acoperim strâns cu palma gurița şi o nară. Inspirăm şi expirăm doar cu partea liberă. După care ne întoarcem pe cealaltă parte şi respirăm la fel cu nara liberă. Repetăm de câteva ori. Fii sănătos, ursulică!

„Salvăm” văcuța de rinita cronică

Cine a venit la noi la zoo?  Văcuța! Dar de ce ea muge aşa de tare? Pentru că niciodată nu a văzut asemenea animale şi este bucuroasă că-şi poate face aici mai mulți prieteni. Hai să mugim împreună cu ea: «m-m-muuu». Inspirăm pe gură şi expirăm pe nas, pronunțând clar «m-m-muuu». Dacă lungim şi mai mult sunetul «mmmm», atunci acest masaj vibrant al corzilor vocale va fi de mare folos în cazul rinitei şi congestiei nazale, pentru că acționează bine asupra sinusurilor nazale inflamate.

Perfect! Acum «pacienții» noştri şi copilul D-voastră respiră pe nas liber şi nestingherit. 

Iar dacă împreună cu aceste exerciții de respirație veți administra copilului D-voastră un preparat sigur şi eficient, cum ar fi preparatul natural Sinupret (sub formă de picături, sirop şi drajeuri), atunci el se va vindeca mult mai repede. Fiind pe bază de extracte din 5 plante medicinale, aceste preparate au efect antiviral, elimină edemul, inflamația mucoasei nazale şi a sinusurilor paranazale, normalizează respirația. 

mamaplus

Sinupret – un preparat german din plante, eficient în sinuzită

Preparatul Sinupret al companiei germane «Bionorica» poate fi administrat în caz de rinită, sinuzită şi alte infecții virale acute, frecvent întâlnite, mai ales în perioada rece a anului, dar şi în cea de tranziție în caz de oscilații bruşte ale temperaturii. Cercetările savanților din diferite țări şi experiența de ani de zile în administrarea preparatelor Sinupret a medicilor din toată lumea, inclusiv din Republica Moldova, confirmă eficiența acestora în cazul diferitor afecțiuni respiratorii virale. Tocmai de aceea, preparatele companiei «Bionorica» sunt considerate o realizare enormă în domeniul farmaceutic. Aceste preparate nu doar luptă cu viruşii, dar au, inclusiv, proprietăți antiinflamatoare şi imunomodulatoare, reduc edemul şi inflamația sinusurilor, elimină mucozitățile, desfundă nasul şi eliberează respirația.

Fiți sănătoşi şi respirați liber!

Compania germana "Bionorica SE", unul dintre principalii producători mondiali de medicamente pe bază de plante. Misiunea noastră este de a face medicina mai sigură în fiecare zi!

Adresa: MD-2025, Republica Moldova, Chisinau, str. Vl. Korolenko, 15
Telefon: (+373) 22 000 288
E-mail: info@bionorica.md
Facebook