Tort cu apă clocotită

Tort cu apă clocotită

-
//
15.10.2015

Tort cu apă clocotită

Modul de preparare:

  1. Ouăle se bat cu zahărul tos. Le batem cu ajutorul mixerului pînă se fac spumă.
  2. Turnăm laptele, adăugăm uleiul și amestecăm.
  3. Făina o amestecăm cu praful de copt, cu bicarbonatul și cu cacao.
  4. Încorporăm  toate ingredientele și formăm blatul. Fierbem apa.
  5. Turnăm un pahar de apă fierbinte în aluat și amestecăm.
  6. Aluatul gata îl turnăm în forma pentru copt, unsă în prealabil cu unt.
  7. Forma cu compoziția o introducem în oala  multifuncțională, selectăm regimul potrivit și lăsăm să se coacă 1 oră 20 de minute. 
  8. Tortul gata îl vom mai lăsa la călduț încă 20 de minute.
  9. Blatul se taie  în cîteva foi.
  10. Batem zahărul cu smîntina și ungem foile. Putem presăra cu nuci. Lăsăm să se îmbibe 3-4 ore, deși va fi foarte greu de așteptat. 

Tort cu apă clocotită

Sursa