Top 3 rețete delicioase de bucate pentru Postul Mare

Top 3 rețete delicioase de bucate pentru Postul Mare

-
//
13.03.2018

În perioada de post puteți consuma diverse legume, cereale și ciuperci. Din acestea pot fi preparate o mulțime de bucate. Echipa Bucătarul.eu vă oferă 3 rețete delicioase de bucate de post, care sunt foarte consistente și apetisante: cartofi cu roșii la cuptor, sarmale leneșe cu ciuperci și ghiveci cu orez – toate sunt gustoase și se prepară destul de ușor. Diversificați meniul de post cu aceste bucate savuroase și sănătoase!

Top 3 rețete delicioase de bucate pentru Postul Mare

1. Cartofi cu roșii

INGREDIENTE 

  • 1 kg de cartofi
  • 1 kg de roșii
  • 1 linguriță de semințe de chimen
  • 200 ml de supă de legume
  • 50 g de măsline
  • 5 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 linguri de maioneză de post
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel pentru decor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați roșiile, uscați-le și opăriți-le cu apă clocotită timp de 30 de secunde, decojiți-le și tăiați-le sferturi. Spălați cartofii, curățați-i și faceți tăieturi longitudinale și frecvente pe o parte. Zdrobiți semințele de chimen într-un mojar.

2. Așezați roșiile într-o formă de copt, apoi puneți cartofii. Asezonați-i cu sare și piper și stropiți-i cu ulei de măsline. Presărați chimenul și turnați supa de legume.

3. Încălziți cuptorul la 200 de grade și coaceți cartofii timp de 40 de minute.

4. Curățați usturoiul, dați-l prin presă și combinați-l cu uleiul de măsline care a rămas și maioneza de post, bateți ușor. Stropiți cartofii cu amestecul obținut. Tăiați măslinele rondele și presărați-le deasupra.

5. Coaceți cartofii încă timp de 15 minute. Decorați mâncarea cu pătrunjel și serviți-o la masă.

Top 3 rețete delicioase de bucate pentru Postul Mare

2. Sarmale leneșe cu ciuperci

INGREDIENTE 

  • 500 g de ciuperci proaspete
  • 200 g de orez
  • 350 g de varză
  • 3 cepe
  • 10 g de usturoi uscat
  • 1 lingură de ulei
  • 0.5 linguriță de sare
  • 100 g de kechup picant
  • 100 g de maioneză de post
  • mărar și roșii cherry pentru decor

MOD DE PREPARARE

1. Spălați ciupercile, uscați-le și dați-le prin mașina de tocat sau mărunțiți-le cu blenderul. Fierbeți orezul într-o cantitate mare de apă sărată până va fi gata. Curățați cepele și tocați-le mărunt. Tăiați varza fâșii, apoi transversal.

2. Puneți orezul în strecurătoare, lăsați-l să se scurgă și amestecați-l cu ciuperci și legume, adăugați sarea și usturoiul uscat. Formați pârjoale alungite cu mâinile ude.

3. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Prăjiți sarmalele în tigaie la foc mare pe ambele părți până se vor rumeni, apoi mutați-le într-o formă de copt.

4. Combinați maioneza cu ketchup, amestecați bine și turnați masa deasupra sarmalelor. Dați sarmalele la cuptor timp de 15 minute. Așezați sarmalele pe farfurii și decorați-le cu maioneză de post, mărar și roșii cherry.

Top 3 rețete delicioase de bucate pentru Postul Mare

3. Ghiveci cu orez

INGREDIENTE 

  • 3 ardei grași
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de ulei
  • 8 roșii
  • 200 g de orez
  • 0.5 linguriță de sare
  • 100 g de fasole conservată
  • 1 vânătă
  • 1 morcov
  • 100 g de mazăre conservată
  • 4 linguri de apă

MOD DE PREPARARE

1. Puneți mazărea și fasolea într-o sită. Spălați morcovul, curățați-l și dați-l prin răzătoarea mare. Spălați vânăta, curățați-o, tăiați-o cuburi, sărați-o și lăsați-o să stea timp de 10 minute, apoi stoarceți-o. Curățați ceapa, tăiați-o cubulețe și prăjiți-o ușor într-o tigaie cu ulei.

2. Spălați orezul, curățați ardeii de semințe și tulpini și tăiați-i mărunt. Adăugați orezul și ardeii în tigaie, sărați, amestecați și prăjiți la foc mediu timp de 5 minute. Luați tigaia de pe foc.

3. Spălați roșiile, uscați-le și tăiați-le rondele. Așezați jumătate din roșii într-o formă de copt, apoi puneți orezul, mazărea, fasolea, morcovul, vânăta și roșiile rămase, sărați după gust, turnați 4 linguri de apă.

4. Puneți mâncarea în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și înăbușiți timp de 25-30 de minute.

Top 3 rețete delicioase de bucate pentru Postul Mare

Sursa: bucatarul.eu