Dacă vă plac tartele şi plăcintele cu mere, încercaţi această tartă din aluat crocant şi sfărâmicios, cu umplutură delicioasă de cremă. Pentru tartă este mai bine să optaţi pentru mere din soiuri acre.
INGREDIENTE
- Pentru aluat:
- 160 g de făină
- 1 linguriţă de praf de copt
- 100 g de unt
- ½ pahare de smântână
- Pentru umplutură:
- 3-4 mere
- 1 ou
- 150 g de zahăr
- 200 g de smântână
- 2 linguri rase de făină de grâu
MOD DE PREPARARE
1. Topiţi untul în cuptorul cu microunde sau pe aragaz, răciţi şi adăugaţi smântâna.
2. Omogenizaţi bine, apoi adăugaţi făina cernută şi praful de copt, frământând rapid aluatul.
3. Puneţi aluatul în formă şi întindeţi-i cu degetele pe fundul şi marginile acesteia. Puneţi forma în frigider pentru 30 de minute.
4. Spălaţi merele, curăţaţi-le de coajă, îndepărtaţi cotorul şi tăiaţi-le feliuţe subţiri. Puteţi folosi o răzătoare specială.
5. Puneţi merele în formă.
6. Pregătiţi dressing-ul: amestecaţi oul cu smântâna, adăugaţi zahărul şi amestecaţi până acesta se topeşte. Apoi adăugaţi făina şi amestecaţi iarăşi.
7. Turnaţi compoziţia obţinută în formă, deasupra merelor, şi scuturaţi uşurel forma, pentru ca umplutura să se distribuie uniform.
8. Puneţi la copt în cuptorul încălzit în prealabil la temperatura de 180 de grade şi coaceţi timp de 45-50 de minute. Răciţi complet tarta, apoi scoateţi-o cu atenţie din formă.