Tartă crocantă de brânză

Tartă crocantă de brânză

-
//
24.01.2017

O tartă neobișnuit de fină, excepțional de ușoară și absolut delicioasă. Se topește în gură! 

Tartă crocantă de brânză

MOD DE PREPARARE

1. Înainte de a începe prepararea aluatului, untul trebuie lăsat să se înmoaie. Amestecați untul moale și zahărul. Turnați praful de copt în făină și adăugați peste unt. Frământați bine. Dacă în casă este cald, puneți bolul cu aluatul obținut în frigider.

2. Frecați bine brânza cu o furculiță, până obțineți o consistență omogenă.

3. Separați albușurile de gălbenușuri. Puneți albușurile la rece, iar gălbenușurile încorporați-le în brânză unul câte unul. Adăugați smântâna, amestecați cu grijă.

Tartă crocantă de brânză

4. Bateți albușurile într-un bol separat până obțineți o spumă aeriană. Adăugați treptat zahărul. Nu puneți prea mult zahăr, tarta va fi prea dulce. Spuma de albușuri trebuie să fie pufoasă și suficient de tare.

5. Îmbinați spuma de albușuri cu compoziția de brânză, amestecați.

6. Aranjați pe fundul formei 2/3 din aluat, netezind bine. Deasupra puneți cu atenție umplutura de brânză. Apoi presărați suprafața tartei cu restul de aluat fărâmicios. Neteziți bine, ca tarta să nu se desfacă.

Tartă crocantă de brânză

7. Punem forma în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 50 de minute. În timpul coacerii tarta se poate ridica, dar apoi se va lăsa.

Tartă crocantă de brânză

Sursa