Supă de orez cu țelină și mentă

Supă de orez cu țelină și mentă

-
//
14.04.2016

În pofida multitudinii de feluri de supe și ciorbe, în fiecare familie există, de regulă, câteva rețete „verificate”, iar gospodinele nu ies din „cadrul” acestora. Noi credem, totuși, că ar trebui să încerce! Dacă ați decis să vă surprindeți plăcut familia cu noi combinații de gusturi și arome, pregătiți această originală supă de orez cu țelină și mentă. În primul rând, este ușor de făcut, iar în al doilea rând, această supă va completa lista rețetelor dumneavoastră de post.

Supă de orez cu țelină și mentă

1. Turnați 1 litru de apă clocotindă sărată peste orez, aduceți la fierbere și fierbeți la foc mediu timp de 15 minute, strecurați.

2. Tăiați baza țelinei, spălați bine tulpinile și tăiați-le bucățele de 1 cm lungime. Păstrați frunzele.

3. Tăiați în jumătate partea albă a prazului și 4 cm din partea verde, spălați și tăiați semi-inele groase. Puneți prazul într-o cratiță în care ați turnat ulei, prăjiți la foc mediu timp de 5 minute. Adăugați țelina, turnați bulionul rece. Aduceți la fierbere la foc mediu, reduceți focul până la mic și fierbeți timp de 30 de minute cu capacul pus.

4. Tăiați dovlecelul în jumătate, apoi feliuțe cu grosimea de 5-7 mm. Curățați și mărunțiți usturoiul împreună cu frunzele de țelină. Puneți legumele în supă, aduceți la fierbere, turnați orezul. Adăugați sare, piper și suc de lămâie, fierbeți 5 minute.

 5. Rupeți frunzele de mentă de pe crenguțe, tocați-le mărunt și adăugați-le în supă. Gătiți cu capacul pus încă 5 minute. Serviți imediat!

Supă de orez cu țelină și mentă

Sursa