Dacă aveţi bulion de pui, îl puteţi folosi pentru o reţetă mai puţin obişnuită. Şi, apropo, cu cât mai mulţi creveţi veţi pune în carnea pentru perişoare, cu atât mai gustoase vor fi acestea.
MOD DE PREPARARE
1. Turnaţi 2 litri de apă peste carnea de pui, aşteptaţi să înceapă a fierbe, săraţi şi fierbeţi la foc mic timp de 1 oră. Strecuraţi bulionul printr-un tifon.
2. Daţi prin răzătoare ghimbirul curăţat. Aduceţi la fierbere sosul de soia, în care aţi adăugat zahărul şi ghimbirul, turnaţi în bulion.
3. Setaţi cuptorul la 220 °С. Pentru perişoare, curăţaţi creveţii, tocaţi-i mărunt cu cuţitul şi amestecaţi-i cu restul ingredientelor. Cu mâinile date cu ulei formaţi perişoare de mărimea unei nuci şi aranjaţi-le pe tava de cop unsă cu pergament. Coaceţi-le aproximativ 8 minute.
4. Adăugaţi în cratiţa cu bilion perişoarele şi lichidul pe care l-au lăsat în tavă. Tocaţi mărunt ceapa verde şi adăugaţi-o la supă. Aduceţi la fierbere şi lăsaţi pe foc 2-3 minute.
5. Între timp fierbeţi tăiţeii într-o cantitate mare de apă, în care aţi adăugat sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scurgeţi apa şi aranjaţi-le în farfurii adânci.
6. Turnaţi bulionul cu perişoare peste tăiţei, lăsaţi câteva minute şi serviţi.