Salată de fasole cu ciuperci și roșii cherry

Salată de fasole cu ciuperci și roșii cherry

0
//
11.03.2016

Salată de fasole cu ciuperci și roșii cherry

Mod de preparare

  1. Stoarceți lămâia. Tăiați ciupercile feliuțe subțiri, puneți-le într-un bol și stropiți-le cu jumătate din cantitatea de suc de lămâie obținut. Lăsați pentru 5 minute.
  2. Fierbeți apă într-o cratiță, adăugați sare și fierbeți fasolea verde 5-6 min. Aceasta trebuie să fie fiartă, dar să rămână crocantă. Scurgeți apa și transferați fasolea într-un bol cu apă rece și gheață.
  3. Tăiați parmezanul felii subțiri cu ajutorul cuțitului de curățat legume.
  4. Tăiați în jumătate roșiile cherry. Tocați mărunt frunzele de pătrunjel și busuioc.
  5. Amestecați în salatieră ierburile, ciupercile, fasolea și roșiile. Condimentați cu sare și piper. Adăugați sucul de lămâie rămas și uleiul de măsline, amestecați. În farfuriile de servit, decorați cu parmezan.

Salata va arăta și mai bine dacă folosiți tomate de culori diferite – galbene, roșii, maro. 

Salată de fasole cu ciuperci și roșii cherry

Sursa