Salată cu pepene verde și sos special

Salată cu pepene verde și sos special

-
//
25.07.2016

Deși majoritatea dintre noi consideră pepenele verde un desert independent, exisă o mulțime de rețete interesante, avându-l drept ingredient. Salata de astăzi este capabilă să ne surprindă cu adevărat!

Salată cu pepene verde și sos special

MOD DE PREPARARE

1. Tăiați o pătrime dintr-un pepene verde de mărime medie. Îndepărtați coaja și semințele. Curățați coaja de partea ei mai tare (verde). Tăiați miezul cubulețe cu latura de 2 cm, iar coaja – fâșii.

Salată cu pepene verde și sos special

2. Pe o tigaie antiaderentă uscată, prăjiți bucățelele de coajă de pepene până capătă o culoare închisă. De asemenea, le puteți coace în cuptor sau la foc deschis.

Salată cu pepene verde și sos special

3. Tăiați ridichile felii subțiri, puteți folosi și o răzătoare.

Salată cu pepene verde și sos special

4. Turnați într-un bol oțetul de vin (30 g, de vin roșu sau alb, alte sortimente de oțet nu sunt potrivite) și uleiul de măsline (30 g).

Salată cu pepene verde și sos special

5. Puneți atent bucățelele de pepene în bolul cu sos și amestecați cu mâinile.

Salată cu pepene verde și sos special

6. Lăsați pepenele să se marineze până pregătim sosul și steak-urile.

Salată cu pepene verde și sos special

7. Când coaja de pepene capătă pete negre, luați tigaia de pe foc.

Salată cu pepene verde și sos special

8. Puneți coaja în blender și adăugați ulei de măsline (30 g).

Salată cu pepene verde și sos special

9. Pasați sosul. La necesitate, puteți completa cu ulei, pentru ca sosul să fie mai lichid.

Salată cu pepene verde și sos special

10. Pregătiți carnea după metoda preferată. În loc de carne puteți folosi ton (congelat sau proaspăt). Alte tipuri de carne nu sunt potrivite.

Salată cu pepene verde și sos special

11. Puneți pe farfurie bucățelele de pepene, bucățile de carne, ridichile și turnați sosul de pepene verde.

Salată cu pepene verde și sos special

Sursa