Deși majoritatea dintre noi consideră pepenele verde un desert independent, exisă o mulțime de rețete interesante, avându-l drept ingredient. Salata de astăzi este capabilă să ne surprindă cu adevărat!
MOD DE PREPARARE
1. Tăiați o pătrime dintr-un pepene verde de mărime medie. Îndepărtați coaja și semințele. Curățați coaja de partea ei mai tare (verde). Tăiați miezul cubulețe cu latura de 2 cm, iar coaja – fâșii.
2. Pe o tigaie antiaderentă uscată, prăjiți bucățelele de coajă de pepene până capătă o culoare închisă. De asemenea, le puteți coace în cuptor sau la foc deschis.
3. Tăiați ridichile felii subțiri, puteți folosi și o răzătoare.
4. Turnați într-un bol oțetul de vin (30 g, de vin roșu sau alb, alte sortimente de oțet nu sunt potrivite) și uleiul de măsline (30 g).
5. Puneți atent bucățelele de pepene în bolul cu sos și amestecați cu mâinile.
6. Lăsați pepenele să se marineze până pregătim sosul și steak-urile.
7. Când coaja de pepene capătă pete negre, luați tigaia de pe foc.
8. Puneți coaja în blender și adăugați ulei de măsline (30 g).
9. Pasați sosul. La necesitate, puteți completa cu ulei, pentru ca sosul să fie mai lichid.
10. Pregătiți carnea după metoda preferată. În loc de carne puteți folosi ton (congelat sau proaspăt). Alte tipuri de carne nu sunt potrivite.
11. Puneți pe farfurie bucățelele de pepene, bucățile de carne, ridichile și turnați sosul de pepene verde.