Rețete pentru Marele Post: ratatouille clasic

Rețete pentru Marele Post: ratatouille clasic

-
//
21.03.2014

RATATOUILLE CLASIC

Rețete pentru Marele Post: ratatouille clasic

Ingrediente

    vânătă - 1 buc,
    zucchini sau dovlecel - 1-2 buc,
    ardei gras - 2 buc,
    roșii - 2-3 buc,
    ceapă - 2 buc,
    mărar și pătrunjel,
    usturoi - 2 căței,
    ulei de măsline sau vegetal pentru prăjit,
    sare,
    piper proaspăt măcinat

Prepararea

Legumele și verdeața se spală.
Vânăta se taie cuburi.
Dovleacul, la fel se taie cuburi.

*Dovleacul bătrân se decojește și se înlătură semințele. Dovlecelul sau zucchini nu se decojesc.

Ardeiul se taie în jumătate, se înlătură semințele și se taie cuburi.
Pe coaja fiecare roșiei se face o tăietură în formă de cruce și se introduc roșiile în apă fierbinte pentru 30-60 secunde. Apoi roșiile se decojesc și se taie pulpa mășcat.   
Ceapa se decojește și se toacă mărunt.
Usturoiul se decojește și se toacă mărunt.
Verdeața de toacă.
În tigaie, în ulei încins, se călește ceapa și jumătate din usturoi ~2-3 minute.
Se adaugă vânăta și se prăjesc  ~3 minute.
Se adaugă ardeiul gras și se prepară ~2 minute.
Se adaugă dovleacul, se amestecă și se prepară  ~2-3 minute.
Apoi, se adaugă roșiile, se condimentează cu sare și piper (la dorință, se condimentează cu cimbru uscat și rozmarin).
Se acoperă cu capac și se prepară la foc mic ~20-25 minute.
Se stinge focul, se adaugă usturoiul rămas și verdeața, se acoperă cu capac și se lasă ~10 minute.

Poftă bună!