Mulți dintre noi ne amintim cu plăcere din copilărie desertul numit „salam de biscuiți”. Această rețetă se deosebește puțin de cea clasică. Vă propunem să pregătiți un aluat și să coaceți biscuiți de ciocolată cu nuci sub formă de salam. Această prăjitură este perfectă la ceai, iar copiii o vor adora.
MOD DE PREGĂTIRE
1. Bateți untul, încălzit la temperatura camerei, cu zahărul brun și sarea. Folosiți telul sau mixerul.
2. Spargeți oul, separați gălbenușul de albuș. Adăugați gălbenușul în bolul cu unt și amestecați.
3. Cerneți făina de grâu și cea de migdale și adăugați-o în aluat, împreună cu cacao, și omogenizați cu o spatulă.
4. Mărunțiți nucile.
5. Adăugați nucile în aluat și amestecați.
6. Acoperiți suprafața de lucru cu peliculă alimentară și turnați aluatul.
7. Rulați din aluat o prăjitură sub formă de salam.
8. Înveliți cu peliculă și dați la frigider pentru 1 oră.
9. Scoateți prăjitura din frigider și ungeți-o cu albuș de ou.
10. Tăvăliți „salamul” prin zahăr.
11. Tăiați „salamul” rondele cu grosimea de 1-1,2 cm.
12. Aranjați biscuiții pe tava de copt, acoperită cu pergament, și coaceți timp de 12-15 minute la temperatura de 170 °С.