Prăjitură „Salam de ciocolată”

Prăjitură „Salam de ciocolată”

-
//
07.11.2016

Mulți dintre noi ne amintim cu plăcere din copilărie desertul numit „salam de biscuiți”. Această rețetă se deosebește puțin de cea clasică. Vă propunem să pregătiți un aluat și să coaceți biscuiți de ciocolată cu nuci sub formă de salam. Această prăjitură este perfectă la ceai, iar copiii o vor adora.

Prăjitură „Salam de ciocolată”

MOD DE PREGĂTIRE

1. Bateți untul, încălzit la temperatura camerei, cu zahărul brun și sarea. Folosiți telul sau mixerul.

Prăjitură „Salam de ciocolată”

2. Spargeți oul, separați gălbenușul de albuș. Adăugați gălbenușul în bolul cu unt și amestecați.

Prăjitură „Salam de ciocolată”

3. Cerneți făina de grâu și cea de migdale și adăugați-o în aluat, împreună cu cacao, și omogenizați cu o spatulă.

Prăjitură „Salam de ciocolată”

4. Mărunțiți nucile.

Prăjitură „Salam de ciocolată”

5. Adăugați nucile în aluat și amestecați.

Prăjitură „Salam de ciocolată”

6. Acoperiți suprafața de lucru cu peliculă alimentară și turnați aluatul.

Prăjitură „Salam de ciocolată”

7. Rulați din aluat o prăjitură sub formă de salam.

Prăjitură „Salam de ciocolată”

8. Înveliți cu peliculă și dați la frigider pentru 1 oră.

Prăjitură „Salam de ciocolată”

9. Scoateți prăjitura din frigider și ungeți-o cu albuș de ou.

Prăjitură „Salam de ciocolată”

10. Tăvăliți „salamul” prin zahăr.

Prăjitură „Salam de ciocolată”

11. Tăiați „salamul” rondele cu grosimea de 1-1,2 cm.

Prăjitură „Salam de ciocolată”

12. Aranjați biscuiții pe tava de copt, acoperită cu pergament, și coaceți timp de 12-15 minute la temperatura de 170 °С.

Prăjitură „Salam de ciocolată”

Prăjitură „Salam de ciocolată”

Prăjitură „Salam de ciocolată”

Sursa