Pate din ficat de pui cu cașcaval

Pate din ficat de pui cu cașcaval

-
//
24.10.2014

Un pate delicios și foarte fin.

Ficatul de pui poate fi înlocuit cu ficat de vită, însă cu ficat de pui, pateul este mult mai gustos.

Ingredientele sunt calculate pentru 6-8 porții. 

Pate din ficat de pui cu cașcaval

Prepararea:

Gelatina se pune în 150 ml de apă fiartă rece și se lasă pentru 1 oră. 


 
Pate din ficat de pui cu cașcaval

Ceapa se toacă mărunt 


 
Pate din ficat de pui cu cașcaval

Roșiile se taie cubulețe 

Pate din ficat de pui cu cașcaval

Verdeața se taie mărunt 


 
Pate din ficat de pui cu cașcaval
Morcovul (crud) se rade prin răzătoare măruntă.  Pate din ficat de pui cu cașcaval
Cașcavalul se rade prin răzătoare măruntă.  Pate din ficat de pui cu cașcaval

Ceapa se prăjește în ulei până la culoarea aurie. 

Pate din ficat de pui cu cașcaval

Se adaugă ficatul, se condimentează și se prăjește timp de 10-15 minute. 

Se răcește. 

Pate din ficat de pui cu cașcaval

Gelatina se pune la foc până începe să fiarbă, însă nu o fierbeți. Ulterior, lăsați gelatina să se răcească un pic. 

Pate din ficat de pui cu cașcaval

Ficatul se dă prin mașina de tocat carne. 


 
Pate din ficat de pui cu cașcaval

Ficatul se amestecă cu morcovul. 

Pate din ficat de pui cu cașcaval

Se adaugă jumătate de gelatină în ficat, se amestecă. 

Pate din ficat de pui cu cașcaval

Cașcavalul, roșiile și verdeața se amestecă. 

Pate din ficat de pui cu cașcaval

Se adaugă gelatina rămasă în cașcaval și se amestecă. 

Pate din ficat de pui cu cașcaval

Jumătate din ficat se pune într-o formă (eu am folosit o formă de mărime 11х23 см și înălțimea de 5 cm), se netezește. 

Pate din ficat de pui cu cașcaval

Peste ficat se pune cașcavalul, se netezește. 

Pate din ficat de pui cu cașcaval

Peste cașcaval se pune ficatul rămas, se netezește. Se pune la frigider pentru 5-6 ore. 

Pate din ficat de pui cu cașcaval

Poftă mare! 

Pate din ficat de pui cu cașcaval