Un pate delicios și foarte fin.
Ficatul de pui poate fi înlocuit cu ficat de vită, însă cu ficat de pui, pateul este mult mai gustos.
Ingredientele sunt calculate pentru 6-8 porții.
Prepararea:
Gelatina se pune în 150 ml de apă fiartă rece și se lasă pentru 1 oră. |
|
Ceapa se toacă mărunt |
|
Roșiile se taie cubulețe |
|
Verdeața se taie mărunt |
|
Morcovul (crud) se rade prin răzătoare măruntă. | |
Cașcavalul se rade prin răzătoare măruntă. | |
Ceapa se prăjește în ulei până la culoarea aurie. |
|
Se adaugă ficatul, se condimentează și se prăjește timp de 10-15 minute. Se răcește. |
|
Gelatina se pune la foc până începe să fiarbă, însă nu o fierbeți. Ulterior, lăsați gelatina să se răcească un pic. |
|
Ficatul se dă prin mașina de tocat carne. |
|
Ficatul se amestecă cu morcovul. |
|
Se adaugă jumătate de gelatină în ficat, se amestecă. |
|
Cașcavalul, roșiile și verdeața se amestecă. |
|
Se adaugă gelatina rămasă în cașcaval și se amestecă. |
|
Jumătate din ficat se pune într-o formă (eu am folosit o formă de mărime 11х23 см și înălțimea de 5 cm), se netezește. |
|
Peste ficat se pune cașcavalul, se netezește. |
|
Peste cașcaval se pune ficatul rămas, se netezește. Se pune la frigider pentru 5-6 ore. |
|
Poftă mare! |