Gătiți lasagna după rețeta mea și veți suprinde chiar și un Italian veritabil! Această rețetă este pur și simplu perfectă!
Olga Sokolova |
- 500g carne tocată de porc ( în care se adaugă sare, boia de ardei, un cățel de usturoi pisat, patrunjel tocat, 100g de parmezan ras și se amestecă.);
- 400g carne tocată de vită;
- 1 ceapă;
- 2 căței de usturoi;
- 800g roșii zdrobite (daca nu găsiți roșii zemoase, mai bine cumpărați “Pomodori pelatti”);
- 150g pastă de tomate;
- 300g sos de roșii (de asemenea, se vinde în magazine);
- 100ml de apă;
- 2 linguri de zahăr;
- 2 lingurițe de busuioc uscat;
- 1 linguriță de condimente din orice fel de ierburi italiene;
- 1 lingură sare;
- Pătrunjel tocat;
- 12 foi de lasagna;
- 500g cașcaval moale;
- 1 ou;
- 400g mozzarella (care se topește);
- 100g parmezan ras;
- Piper negru și sare (după gust).
Mod de preparare:
1. Într-o tigaie, punem carnea de porc, carne de vită, ceapa și usturoiul și lăsăm la foc mediu păna carnea se rumenește.
2. Se adaugă apoi roșiile tocate, pasta de tomate, sosul de roșii și apa. Asezonăm cu zahăr, busuioc și condimente italiene. De asemenea, se adaugă 1 lingură de sare, piper negru și pătrunjel tocat. Se înabușă la foc mic, timp de aproximativ 1 1/2 ore, amestecănd ocazional.
3. Se umple cu apă o cratiță mai mare, se pune un pic de sare și se lasă apa la fiert. Foile de lasagna se lasă în apă clocotită timp de 8-10 minute, apoi se clătesc cu apă rece. Într-un castron se amestecă cașcavalul moale cu un ou, ce a mai rămas din pătrunjel și 1/2 linguriță de sare.
4. Se încălzește cuptorul la 190 ° C.
5. Acum să le punem pe toate la locul lor! Într-o tigaie adâncă se întinde 1 1/2 căni de sos de carne. Apoi distribuim uniform 6 foi de lasagna pe toată suprafața tigăii. Foile de lasagna se acoperă cu jumătate din amestecul de cașcaval, iar peste el, se taie felii o treime din mozzarella. Următorul strat este format din nou din 1 1/2 căni de sos de carne peste care se presară 1/4 de cană rasă de brânză parmezan. Repetați straturile. Deasupra se distribuie feliile rămase de mozzarella, se presară cu parmezan ras, se acoperă cu folie de aluminiu. Aveți grijă ca folia de aluminiu să nu atingă cașcavalul.
6. Lasagna se lasă în cuptorul preîncălzit timp de 25 de minute. Se scoate apoi folia de aluminiu și se coace încă pentru 25 de minute. Înainte de servire, se scoate din cuptor și se lasă la răcit timp de 15 minute.