Există muffins nedulci? Desigur! Este suficient să înlocuiți umplutura de cremă sau de fructe cu legume, cașcaval, verdeață sau alte ingrediente.
Muffins-urile sărate cu diferite umpluturi sunt o gustare perfectă, pentru picnic sau serviciu. În calitate de umplutură puteți folosi măsline, roșii uscate, ceapă verde, busuioc, mazăre, bucățele de bacon sau salam afumat etc.
MOD DE PREPARARE
1. Preîncălziți cuptorul la temperatura de 180 de grade. Tăiați mărunt roșiile, îndepărtând semințele și sucul, dați prin răzătoare mozzarella.
2. Topiți și răciți untul. Cerneți făina cu sarea și praful de copt. Bateți laptele cu ouăle.
3. Faceți o adâncitură în făină și turnați jumătate din compoziția de lapte și ouă, adăugați untul topit, roșiile și mozzarella. Amestecați cu atenție, adăugând treptat restul de lapte, până la omogenizare.
4. Turnați aluatul în formele pentru muffins, la 2/3, și coaceți 25-30 de minute.