Cum să prepari un piure de cartofi perfect

Cum să prepari un piure de cartofi perfect

-
//
05.12.2014

Astăzi vă vom învăța să gătiți cel mai gustos pireu, pe care l-ați gustat vre-o dată. Trebuie să respectați doar 3 recomandări, pentru ca mâncarea să devină un adevărat deliciu!

Cum să prepari un piure de cartofi perfect

Alegem cartofii

În lume există câteva mii de soiuri de cartofi. Pentru a nu intra în detalii, cel mai simplu este să alegeți cartofii după culoare. Pentru prepararea pireului se recomandă folosirea soiurilor albe.

Cartofii nu trebuie să aibă urme albe, germeni, crăpături și urme de lovituri – toate acestea vorbesc despre păstrarea de durată și incorectă a produsului. Mai mult, pe cartofi nu trebuie să fie pete verzi. Prezența lor denotă, că legumele au fost ținute mult timp la soare, iar în interiorul lor s-a format substanța toxică – solanina.

Cum fierbem cartofii

Cartofii se fierb întregi într-o cratiță mare sub capac la foc tare.

Ce adăugăm

  • Unt

Pentru ca piureul de cartofi să fie gustos, trebuie să adăugați puținnunt (unii bucătari-șefi adaugă la 2 kg de cartofi tocmai 500 gr. de unt) Lapte fierbinte

În piureul cu unt este preferabil să adăugați un pic de lapte fierbinte. Laptele face gustul cartofilor mai pronunțat, de aceea cantitatea de lapte rămâne la discreția dvs..

  • Un ou crud

Încă un secret al bucătarilor iscusiți – adăugarea în pireu a 1-2 ouă crude. Acestea îmbunătățesc consistența și îmbogățesc gustul piureului.

  • Cașcaval topit

Dacă nu aveți în frigider niciunul din produsele sus menționate, însă aveți cașcaval topit – adăugați-l. Deosebit de gustoși sunt colțunașii cu astfel de umplutură.

Cum să prepari un piure de cartofi perfect

Cum din cartofi se face piure

Pentru ca piureul să fie fără bulgări, cartofii fierți trebuie pisați cu o moară manuală sau să-i mixați cu blanderul. Totuși, noi vă recomandăm să pisați cartofii cu o lingură de lemn – procesul va lua mai mult timp, în schimb mâncarea va fi benefică, deoarece vitamina C din cartofi la contactul cu instrumentele din metal se dezintegrează.