Italienii oferă prăjiturilor profiterol o formă alungită. Acestea pot fi umplute după gust - lapte condensat, dulceață, înghețată, salată din crabi sau carne tocată. Noi vom prepara profiterol dulci.
Timpul pentru preparare:
60 de minute
6 porții
În 100 gr se conțin 2567 kcal.
Preparare:
1. Se fierb 300 ml. de lapte, se adaugă vanilia. Gălbenușurile de ou se unesc cu zahărul pudră și 40 gr. de făină. Amestecând, adăugați laptele în amestecul de făină. Se pune la foc și se încălzește până când compoziția se va îngroșa. Se răcește.
2. Amestecați în cratiță laptele, apa, sarea și zahărul. Se aduce până la fierbere și se presară făina, amestecând în continuu. Luând de pe foc, adăugați câte un ou și iarăși puneți la foc. Veți obține un aluat lucios de consistență omogenă. Cu ajutorul unei lingurițe sau cu ajutorul unui poș, puneți pe tavă bucatele mici de aluat.
3. Se coc la cuptorul încins până la 190 °С timp de 30 de minute. Se face o tăietură și se umple profiterolul cu cremă din frișcă.