Condimentat, consistent şi rapid – acest fel de mâncare poate fi pregătit în jumătate de oră! Ştiţi, desigur, că în majoritatea cazurilor chili se pregăteşte cu roşii şi carne tocată. Dar de această dată vom folosi pui şi vom renunţa la roşii.
MOD DE PREPARARE
1. Tăiem carnea de pui în bucăţele nu prea mari. Într-o tigaie adâncă încălzim la foc mare 2 linguri de ulei. În 2-3 porţii, amestecând, prăjim puiul până se rumeneşte frumos, aproximativ câte 5 minute fiecare pentru fiecare partidă. Punem carnea prăjită pe o farfurie.
2. Punem în blender ardeii, usturoiul şi ceapa.
3. Mărunţim în bucăţele nu prea mici.
4. Reducem focul până la mediu. Adăugăm ceapa, usturoiul şi ardeii mărunţiţi, prăjim, amestecând, 3-4 minute. Adăugăm chimionul şi prăjim, amestecând, încă 1 minut. Treptat, amestecând constant, turnăm bulionul şi aducem la fierbere. Sărăm după gust.
5. Punem în tigaie carnea şi fasolea. Înăbuşim cu capacul pus, la foc mic, timp de 10 minute.
6. Servim cu piure de cartofi. La dorinţă, presăraţi caşcaval ras.