Chiftele gustoase, suculente cu surpriză. În loc de mozzarella puteți încerca orice alt cașcaval care trebuie tăiat bucățele mici. Pentru garnitură puteți găti cartofi, paste sau orez. Din cantitatea ingredientelor, se primesc de 20-25 de chiftele.
Modalitatea de preparare:
Fileul și ceapa le trecem prin mașina de tocat carne.
Sărăm, piperăm.
Amestecăm bine.
Din tocătură face mici forme.
Pe fiecare punem câte o bucățică de mozzarella.
Facem forma chiftelei.
Aceasta se unge cu puțin ulei, se aranjează în tava. Se pune la rolă. Se coace la temperatura de 180 de grade timp de 15-20 de minute.
Gătim sosul:
Ceapa se taie mărunt.
Usturoiul se taie mărunt.
Roșiile se taie bucățele mici (preventiv, se pot decoji).
Ceapa și usturoiul se prăjesc în ulei vegetal.
Se adaugă roșiile.
Se înăbușă 3-4 minute.
Cimbrul (fără crenguțe) se adaugă cu roșiile.
Se sărează, se pipărează, se înăbușă 2-3 minute.
Scoatem chiftelele din rolă.
Peste acestea se toarnă sosul.
Se pun la rolă la temperatura de 180 de grade timp de 10 minute.
Poftă bună!