Cheesecake rece de vișină

Cheesecake rece de vișină

-
//
20.12.2016

Vom încerca astăzi să pregătim un cheesecake rece cu gelatină. Pentru începători, aceasta este varianta perfectă – ușor de pregătit și cu un gust delicios.

Cheesecake rece de vișină

MOD DE PREPARARE

1. Pregătim baza. Fărâmițăm biscuiții cu ajutorul blenderului.

Cheesecake rece de vișină

2. Adăugăm untul topit și amestecăm. Punem în formă și formăm baza (fără margini).

Cheesecake rece de vișină

3. Dăm forma la cuptorul încălzit la 160 de grade și coacem timp de 10 minute. Scoatem și lăsăm să se răcească.

Cheesecake rece de vișină

4. Amestecăm crema de brânză și laptele condensat și omogenizăm.

Cheesecake rece de vișină

5. Punem la foc gelatina înmuiată în frișcă și, amestecând permanent, lăsăm să se dizolve complet, încercând să nu fierbem. Lăsăm câteva minute, apoi adăugăm în gelatină câteva linguri din compoziția de brânză și amestecăm. Turnăm în restul compoziției de brânză și batem cu un tel. Batem separat restul de 150 ml de frișcă.

Cheesecake rece de vișină

6. Încorporăm cu atenție, cu ajutorul unei spatule, frișca cu restul compoziției de brânză.

Cheesecake rece de vișină

7. Separăm 375 g de cremă. Restul de cremă în turnăm în formă. Dăm forma la frigider.

Cheesecake rece de vișină

8. Turnăm zahărul peste vișină, adăugăm și 50 ml de apă. Aducem la fierbere și fierbem 2-3 minute. Luăm de pe foc și batem cu blenderul.

Cheesecake rece de vișină

9. Dizolvăm gelatina și o turnăm peste compoziția de vișină. Lăsăm să se răcească puțin. Separăm 75 g de compoziție de vișină și o amestecăm cu crema de brânză. Turnăm în formă deasupra stratului alb.

Cheesecake rece de vișină

10. Dăm la frigider să se prindă. Răcim până la temperatura camerei jeleul de vișină, aproximativ jumătate de oră. Apoi turnăm peste cheesecake și dăm iarăși la frigider. Lăsăm 3-4 ore să se prindă bine, apoi servim.

Cheesecake rece de vișină

Sursa