Vom încerca astăzi să pregătim un cheesecake rece cu gelatină. Pentru începători, aceasta este varianta perfectă – ușor de pregătit și cu un gust delicios.
MOD DE PREPARARE
1. Pregătim baza. Fărâmițăm biscuiții cu ajutorul blenderului.
2. Adăugăm untul topit și amestecăm. Punem în formă și formăm baza (fără margini).
3. Dăm forma la cuptorul încălzit la 160 de grade și coacem timp de 10 minute. Scoatem și lăsăm să se răcească.
4. Amestecăm crema de brânză și laptele condensat și omogenizăm.
5. Punem la foc gelatina înmuiată în frișcă și, amestecând permanent, lăsăm să se dizolve complet, încercând să nu fierbem. Lăsăm câteva minute, apoi adăugăm în gelatină câteva linguri din compoziția de brânză și amestecăm. Turnăm în restul compoziției de brânză și batem cu un tel. Batem separat restul de 150 ml de frișcă.
6. Încorporăm cu atenție, cu ajutorul unei spatule, frișca cu restul compoziției de brânză.
7. Separăm 375 g de cremă. Restul de cremă în turnăm în formă. Dăm forma la frigider.
8. Turnăm zahărul peste vișină, adăugăm și 50 ml de apă. Aducem la fierbere și fierbem 2-3 minute. Luăm de pe foc și batem cu blenderul.
9. Dizolvăm gelatina și o turnăm peste compoziția de vișină. Lăsăm să se răcească puțin. Separăm 75 g de compoziție de vișină și o amestecăm cu crema de brânză. Turnăm în formă deasupra stratului alb.
10. Dăm la frigider să se prindă. Răcim până la temperatura camerei jeleul de vișină, aproximativ jumătate de oră. Apoi turnăm peste cheesecake și dăm iarăși la frigider. Lăsăm 3-4 ore să se prindă bine, apoi servim.