Vă propunem o tartă cu cireșe foarte delicioasă.
Cireșele se spală și li se scot sâmburii.
Bateți gălbenușurile cu 100 de grame de zahăr pudră până obțineți o consistență albă. Albușurile se dau la rece ca să nu se încălzească.
La gălbenușuri adăugați untul topit, puțină sare și bicarbonatul de sodiu sau praful de copt.
Acum turnați făina și amestecați aluatul.
Înveliți aproximativ 1/4 din aluat cu folie de bucătărie și lăsați-l la congelator timp de 15 minute să se întărească.
Aluatul rămas se distribuie în formă. Forma de copt nu trebuie să fie unsă, deoarece aluatul este destul de gras.
Cireșele se taie în jumătate și se presară cu făină.
Se distribuie cireșele pe aluat.
Se bat albușurile rămase cu 50g de zahăr, până obțineți o masa densă. Această spumă densă obținută se toarnă peste cireșe.
Peste stratul de albușuri se rade o bucată de aluat, din congelator.
Coaceți la 180 de grade până tarta se rumenește. Se servește caldă sau rece presărată cu zahăr pudră.
Poftă Bună!