Câtă mâncare aruncăm

Câtă mâncare aruncăm

-
//
27.01.2015

Americanul Rob Greenfield fotografiază produsele alimentare aruncate la coșurile de gunoi, cu scopul de a demonstra cât de risipitori sunt oamenii contemporani.

Câtă mâncare aruncăm

În Africa, rudele se vând între ele pentru o bucată e pâine, în timp ce în SUA, zilnic, sunt aruncate tone de alimente. Potrivit estimărilor Washington Post, anual, în tomberoane sunt aruncate produse alimentare în sumă totală de $164 miliarde. Cea mai mare parte a ”resturilor” – sunt produse nestricate, iar de multe ori, surplusuri.

Rob, în vârstă de 28 de ani, este convins – compatrioții săi întrec limita: cantinele aruncă, zilnic, până la 17 % din mâncăruri, pe când familiile din SUA mânâncă doar 25% din produsele procurate, restul ajung la gunoi și, de multe ori, nedespachetate.

Este de remarcat maniera în care Rob face aceste fotografii. El construiește adevărate mozaicuri, care nu provoacă repulsie, ba chiar trezește dubii că produsele provin din tomberoanele cu deșeuri. Rob consideră că numai așa poate fi atrasă atenția societății față de această problemă, dar fără a jigni pe nimeni. Imaginile lui Greenfield îi uimește nu doar pe cei care se hrănesc din tomberoane, dar și pe cetățenii obișnuiți pe care-i provoacă să manifeste o atitudine mai rațională atunci când își fac cumpărăturile în supermarket.

Câtă mâncare aruncăm

Câtă mâncare aruncăm

Câtă mâncare aruncăm

Câtă mâncare aruncăm

Câtă mâncare aruncăm

Câtă mâncare aruncăm

Câtă mâncare aruncăm

Câtă mâncare aruncăm

Câtă mâncare aruncăm

Câtă mâncare aruncăm

Câtă mâncare aruncăm

Câtă mâncare aruncăm

Câtă mâncare aruncăm

Câtă mâncare aruncăm