Vă propunem astăzi un fel de mâncare din categoria combinațiilor neobișnuite. Carnea cu ardei gras, citrice și ghimbir formează un cocktail gustativ destul de interesant. Iar garnitura ideală pentru acest fel este orezul cu bob lung, preparat prin fierbere.
MOD DE PREPARARE
1. Tăiați carnea de vițeluș în bucăți nu prea mari, subțiri. Tăiați ardeiul în bucăți asemănătoare cărnii. Tocați mărunt ghimbirul. Radeți coaja unei portocale. Îndepărtați coaja.
2. Tăiați portocalele în jumătăți de rondele.
3. Amestecați sosul de soia, coaja de potocale, amidonul și zahărul.
4. Într-o tigaie wok încălziți la foc iute 2 linguri de ulei vegetal. Prăjiți în câteva ture carnea de vițel, până se rumenește frumos. Puneți carnea pe farfurie.
5. Puneți în tigaie ardeii și căliți, amestecând, timp de 2-3 minute.
6. Adăugați ghimbirul și prăjiți, amestecând, încă vreo 30 de secunde. Puneți înapoi în tigaie carnea și turnați sucul de portocale și sosul de soia. Gătiți, amestecând, până sosul se îngroașă. Adăugați portocalele.
7. Amestecați și încălziți timp de 1 minut. Luați de pe foc. Serviți cu orez sau tăiței.