Carne de porc pe pat de cartofi

Carne de porc pe pat de cartofi

-
//
03.06.2016

Dacă aveţi de pregătit o cină consistentă, pe placul întregii familii sau poate chiar al oaspeților, puteţi încerca această reţetă de carne pe pat de cartofi. Simplu de pregătit, dar cu un rezultat foarte spectaculos!

Carne de porc pe pat de cartofi

MOD DE PREPARARE

1. Tăiaţi ceapa şi căliţi-o în ulei împreună cu tocătura de carne. Adăugaţi fasolea şi o treime din sosul de roşii, săraţi şi amestecaţi.

Carne de porc pe pat de cartofi

2. Curăţaţi cartofii şi tăiaţi-i rondele cu grosimea de cel mult 2 mm.

Carne de porc pe pat de cartofi

3. Fierbeţi cartofii în frişcă în decurs de 5 minute.

Carne de porc pe pat de cartofi

4. Daţi caşcavalul prin răzătoare.

Carne de porc pe pat de cartofi

5. Pe o tavă cu margini înalte, unsă cu ulei, aranjaţi în straturi următoarele ingrediente: cartofi, carne tocată, caşcaval ras, iarăşi cartofi, carne şi caşcaval. Apoi un ultim strat de cartofi, cu caşcaval deasupra. Băgaţi în cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20 de minute.

Carne de porc pe pat de cartofi

6. Scoateţi tava din cuptor, tăiaţi bucăţi şi serviţi cu sos de roşii şi busuioc.

Carne de porc pe pat de cartofi

Carne de porc pe pat de cartofi

Sursa