Budincă de cartofi cu bacon

Budincă de cartofi cu bacon

-
//
12.01.2017

De regulă, piureul de cartofi este servit drept garnitură, dar el poate fi ușor transformat într-un fel separat, dacă îl coacem adăugând bacon crocant și cașcaval.

Budincă de cartofi cu bacon

MOD DE PREPARARE

1. Curățați cartofii și fierbeți-i până sunt gata în apă puțin sărată. În timp ce fierb cartofii, tăiați baconul și prăjiți-l pe tigaie fără ulei. Scoateți baconul din tigaie cu o lingură cu găuri și puneți-l pe o farfurie pe care ați un șervețel de hârtie, pentru a îndepărta excesul de grăsime.

2. Tocați mărunt ceapa și rumeniți-o în grăsimea lăsată în tigaie de bacon.

3. Turnați laptele călduț și adăugați untul peste cartofii fierbinți, pasați-i.

Budincă de cartofi cu bacon

4. În piureul de cartofi adăugați crema de cașcaval, smântâna și usturoiul uscat, amestecați bine.

Budincă de cartofi cu bacon

5. La sfârșit adăugați baconul și ceapa prăjită.

Budincă de cartofi cu bacon

6. Puneți compoziția într-o formă de copt, presărați cu cașcaval ras. Dați forma la cuptorul încălzit până la 180 de grade, pentru 25-30 de minute.

Budincă de cartofi cu bacon

Serviți fierbinte!

Budincă de cartofi cu bacon

Budincă de cartofi cu bacon

Sursa