Bucate pentru masa de Revelion: cea mai delicioasă și corectă rețetă de Șuba

Bucate pentru masa de Revelion: cea mai delicioasă și corectă rețetă de Șuba

-
//
22.12.2014

Pentru ca mâncarea tradițională a mesei de Revelion - Șuba sau Salata rusească cu scrumbie marinată să fie gustoasă, trebuie respectate proporțiile. Dacă veți face totul ca la carte, salata va fi ușoară și nu va fi nocivă pentru sănătate.

Șuba va fi delicioasă, dacă fiecare ingredient va fi de calitate înaltă. Atenție - legumele să nu fie răsfiert. Trebuie neapărat să dezosați scrumbia (oasele sunt inutile). Preparați singuri maioneza și marinați scrumbia.

Bucate pentru masa de Revelion: cea mai delicioasă și corectă rețetă de Șuba

Prepararea:

Spălați bine legumele, pe care le fierbeți cu coajă. Răciți legumele. Tăiați scrumbia (marinată acasă), legumele le radeți prin răzătoare. Ceapa se toacă mărunt.

Într-o salatieră se aranjează bucățile de scrumbie, se presară cu ceapă, urmează un strat de sfeclă roșie rasă, se unge cu maioneză, următorul strat – morcovul ras, după care scrumbia, ceapa, maioneza, cartofii, după care repetați ordinea. Deasupra se unge cu maioneză.

Pentru a săra scrumbia în condiții casnice, peștele se spală bine, se curăță, se pune într-un vas, se toarnă deasupra un amestec din 2 litri de apă, 6 linguri de masă de sare și 2 linguri de masă de zahăr. Deasupra se pune o greutate și se lasă pentru 3 zile.

Bucate pentru masa de Revelion: cea mai delicioasă și corectă rețetă de Șuba