Jenea Gavrilov, restaurateur, bucătar |
Indgidiente (pentru 6 persoane)
ardei dulce 6 bucăți
Cașcaval Rossiskii 300 gr.
Olive 100 gr.
Tomate galbene cherry 400 gr.
Usturoi 2
Pasta tomat 500 gr.
Mărar
Piper negru măcinat
Sare
Mod de preparare
Pasul 1
Se spala bine si se taie in jumatate, pe orizontala, ardeii grasi; se curata apoi de cotoare, nervuri si seminte. A se pastra coada de la ardei.
Pasul 2
Se prăjeșc tomatele cherry cu usturoi, care este tăiat în jumătate. Apoi usturoiul se aruncă.
Pasul 3
Se adaugă pasta tomat.
Pasul 4
Se adaugă mărarul, sarea și piperul.
Pasul 5
Ardeii se ung cu ulei și se umplu cu mixtura de cascaval. Se transfera in cuptor pe 25 minute. Cu 10 minute inainte de a scoate ardeii din cuptor, presarati deasupra restul de cascaval ras.