Alune dulci și aromate

Alune dulci și aromate

-
//
07.02.2017

Pregătim alune dulci și aromate la desert, alegem un film, se așezăm comod în fotoliu și ne delectăm. Nu uităm, desigur, nici despre numărul de calorii. Dacă ați cumpărați alune curățate, înainte de a le pregăti, clătiți-le bine cu apă curgătoare și uscați-le pe tigaie sau la cuptor.

Alune dulci și aromate

MOD DE PREPARARE

1. Curățați alunele și prăjiți-le pe o tigaie uscată.

Alune dulci și aromate

2. Amestecați zahărul cu mirodeniile într-un bol mare de sticlă.

Alune dulci și aromate

3. Adăugați 3 linguri de apă, amestecați și puneți bolul la cuptorul cu microunde. Încălziți la putere maximă timp de 2-3 minute, zahărul trebuie să se topească și să se transforme în sirop de culoare caramel.

Alune dulci și aromate

4. Puneți alunele în sirop și amestecați rapid. Puneți apoi alunele pe o farfurie și lăsați-le să se usuce.

5. Alunele dulci și aromate sunt gata.

Alune dulci și aromate

Sursa