Pentru că în această săptămână e Maslenița, îți propunem să-ți impresionezi apropiații zilnic cu câte o rețetă de clătite cu diferite umpluturi. Nu-ți fie frică să experimentezi și să inventezi propriile variante, ținând cont de preferințele familiei tale. Noi îți propunem 7 tipuri de umpluturi, câte una pentru fiecare zi a săptămânii.
Umplutură din carne de pui
Vei avea nevoie de 500 gr de piept de pui, 2 linguri de smântână, 100 gr de cașcaval, o ceapă de mărime medie, un cățel de usturoi, sare, piper după gust, unt pentru prăjit.
Pieptul trebuie să fie fiert, răcit și tăiat. Apoi, taie ceapa și prăjește-o în unt. Amestecă puiul și ceapa, adaugă usturoiul zdrobit, smântâna, cașcavalul ras și sărează. Umple clătitele și prăjește-le puțin în unt.
Cu somon și mărar
Ia 300 gr de file de somon, 200 gr de șampinioni, 170 ml de sos olandez, 2 crenguțe de mărar, 30 gr de unt, piper negru.
Spală ciupercile, taie-le și prăjește-le în unt. Fileul de somon ar trebui să fie fiert. Taie mărarul și amestecă-l cu sosul. În centrul fiecărei clătite pune peștele, ciupercile, toarnă sosul și piperul. Îndoaie clătitele într-o tavă pentru coacere, toarnă restul sosului și lasă-le timp de 10 minute în cuptor.
Cu ficat
Pregătește 600 gr de ficat de vită, 3 cepe, 2 morcovi, 2 ouă, sare, piper după gust, unt pentru prăjit.
Curăță ceapa și morcovii și taie-i mărunt. Fierbe și toacă ficatul. Prăjește ceapa și morcovii, adaugă ficatul și prăjește încă câteva minute. Fierbe ouăle, taie-le mărunt și adaugă-le în tigaie. Condimentează și amestecă. Umplutura este gata!
Cu somon și mascarpone
Pregătește 300 gr de mascarpone, 300 gr de somon afumat, 2 lingurițe de muștar, suc de lămâie, sare și piper după gust.
Taie somonul în felii mici. Unge fiecare clătită cu brânză și muștar, adaugă peștele, stropește cu suc de lămâie, sărează.
Cu ciuperci
Vei avea nevoie de 300 gr de ciuperci, 3-4 cepe de mărime medie, un morcov de mărime mediu, 2 ouă, sare, piper după gust, unt și ulei vegetal pentru prăjit.
Taie ciupercile și prăjește-le în unt sau ulei vegetal. Separat prăjește ceapa și morcovul. Fierbe ouăle și taie-le mărunt. Combină toate ingredientele, adaugă sare, piper și umple clătitele.
Cu cașcaval picant
Ai nevoie de 200 gr de cașcaval topit, o linguriță de hrean ras, o legătură de mărar.
Taie mărarul și amestecă toate ingredientele, apoi mărunțește compoziția cu un blender și umple clătitele.
Cu varză
Vei avea nevoie de 300 gr de varză proaspătă, 2-3 cepe mici, 3 ouă, sare și piper după gust, unt și ulei vegetal pentru prăjit.
Toacă și prăjește varza în unt. Taie mărunt ceapa și prăjește-o în ulei vegetal. Fierbe ouăle și taie-le mărunt. Amestecă toate ingredientele cu sare și piper, apoi umple clătitele.
Sursa: Mamaplus.MD