A început sezonul căpșunilor, de aceea ne-am gândit să îți oferim niște idei de deserturi delicioase din acest fruct miraculos. Deserturile sunt foarte ușor și rapid de preparat. Ele pot decora chiar și o masă festivă sau pot fi introduse în meniul zilnic.
Căpșuni și frișcă
Fructele se pun într-un blender împreună cu zahărul. Se amestecă frișca cu iaurtul și zahărul pudră. Punem căpșunile în vasele de servit iar deasupra se toarnă crema.
Căpșuni în ciocolată
Se spală și se usucă căpșunile. Se topește ciocolata. Macul și fulgii de nucă de cocos se toarnă în boluri. Scufundați fiecare căpșună în ciocolata topită, apoi treceți-o prin semințele de mac sau nucă de cocos. Puneți fructele într-un vas și lăsați-le la rece timp de 1 oră ca să se întărească.
Cocktail
Căpșunele și zahărul se mârunțesc într-un blender. Restul ingredientelor
de asemenea se mărunțesc într-un blender. În partea de jos a unui pahar se toarnă căpșunile, iar deasupra laptele cu înghețata și banana. Se decoreaza cu mentă.
Desert din căpșuni și portocale
Căpșunile se fărâmițează, portocalele se taie bucăți mici. Fărâmițăm câteva rulouri de vafe pentru decor, celelalte le lăsăm întregi. Se amestecă frișca cu iaurtul și zahărul. Aranjați în straturi: portocalele, capșunile, vafele, apoi crema.
Desert din brânză de vaci și căpșuni
Se toarnă apă caldă peste gelatină. Se amestecă brânza de vaci cu un pic de iaurt, și zahăr vaniliat după gust. Căpșunile se taie bucăți mici. Se fărâmițează biscuiții. Gelatina se încălzește până la dizolvarea completă, se adaugă la masa de brânză, se amestecă. Se adaugă căpșunile și se amestecă din nou. În forme se presară biscuiții mărunțiți și se toarnă masa de brânză. Se lasă timp de 2-3 ore la rece.