Pentru că toamna începe să-și intre în drepturi, iar temperaturile scad, îi puteți încălzi pe cei dragi cu câte o supă delicioasă. Am ales 3 supe calde pentru voi, recomandate de food bloggerii autohtoni!
Supă de pui cu legume de la Valerie's Food
Ingrediente:
- 1 piept de pui (de 300-400 gr.)
- 4–5 – cartofi mici (circa 300 gr.)
- 1 morcov (circa 100 gr.)
- 1 ceapă (circa 100 gr.)
- 1-2 roșii (circa 100 gr.)
- 1 dovlecel (circa 300 gr.)
- 2,5 litri – apă plată
- 40 gr. – macaroane steluțe
- ½ legătură de pătrunjel
- 2 linguri – ulei de măsline
- Sare
Mod de preparare:
- Taie pieptul de pui cubulețe de circa 2 centimentri. După care pune-le într-o cratiță încăpătoare cu apă și adaugă o linguriță de sare. Pune cratița la foc mediu și las-o până când apa începe aproape să fiarbă și vei vedea cum începe să se formeze spuma de la carne. Înlătură spuma cu ajutorul unei linguri sau a unei spumiere. Când apa începe să fiarbă, dă focul mai încet și lasă pieptul să se mai gătească încă 5-7 minute. După care scoate pieptul de pui pe o farfurie.
- Taie ceapa și morcovul cubulețe și pune-le în supa în care a fiert carnea de pui, adaugă uleiul de măsline. Lasă să fiarbă circa 5 minute.
- Între timp curăță cartofii și taie-i cubulețe, adaugă-i în cratiță.
- Când cartofii sunt aproape gata, pune în cratiță: dovlecelul și roșiile tăiate cubulețe, macaroanele, pieptul de pui și mai adaugă o linguriță rasă de sare (sau după gust), amestecă totul și lasă să fiarbă circa 10 minute, sau până când cartofii și macaroanele sunt gata.
- La sfârșit adaugă pătrunjelul tocat, stinge focul și pune capacul. Lasă supa să stea circa 10 minute, după care servește-o cu pâine proaspătă și smântână. Poftă bună!
Mai multe rețete găsești aici!
Supă-cremă de dovleac de la Liuba Florica
Ingrediente:
- 500 g dovleac curăţat
- 1 ceapă medie
- ¼ rădăcină de ţelină
- 1 morcov mediu
- 3-4 cartofi medii
- 1 l bulion de pui sau de legume
- 200 ml frişcă de 15% grăsime
- sare, piper negru proaspăt măcinat
- ulei de măsline
- oregano (sau alte ierburi aromatizate după gust)
- parmezan (pentru servire)
- seminţe de dovleac (pentru servire)
Mod de preparare:
Pentru început, curăţă dovleacul de seminţe şi coajă. Curăţă legumele. Taie ceapa, rădăcina de ţelină şi morcovul cuburi medii, iar cartofii şi dovleacul – cuburi mai mari.
Încinge la foc mediu un castron şi călește în ulei de măsline ceapa, rădăcina de ţelină şi morcovul pentru aproximativ 3 minute.
Adaugă cartofii şi dovleacul şi lasă totul la foc pentru încă 2 minute. Toarnă bulionul până la nivelul legumelor şi lasă-le să fiarbă aproximativ 15 minute sau pînă când cartofii sunt gata.
Cu ajutorul blenderului, mărunţește legumele până când supa capătă consistenţa unei creme fine. Adaugă frişca, sarea, piperul negru proaspăt măcinat şi ierburile aromatizate după gust. Mixează totul cu blenderul şi lasă supa la foc încet pentru aproximativ 5 minute, amestecând din când în când.
Supa-cremă de dovleac este gata şi se serveşte cu parmezan ras şi seminţe de dovleac.
Mai multe rețete găsești aici!
Supă de linte roșie și legume de la Natalia Madan
Ingrediente:
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 cartof
- rădăcină de țelină (o bucată mică)
- 2/3 cană linte roșie
- 1 roșie (eu folosesc congelată)
- ¼ dovlecel congelat
- 3-4 căni apă fierbinte
- 1/2 linguriță sare (sau după gust)
Mod de preparare:
Lintea se spală. Toate legumele se taie în bucăți mai mici, se pun într-o cratiță cu linte și se toarnă apă clocotită cât să acopere bine. Se lasă la foc mic pentru 25-30 de minute sau până legumele sunt bine fierte. Între timp s-ar putea să mai adaugi apă. Se pasează cu blenderul și se adaugă sare după gust. Dacă supa a ieșit prea groasă, se mai adaugă apă pentru a o fluidiza.
Se servește cu crutoane și verdeață tocată (dacă copilul o acceptă).
Dacă nu s-a consumat toată supa, o poți congela într-o pungă cu fermoar.
Mai multe rețete găsești aici!