Soția mea vrea să fiu prezent la nașterea copilului

Soția mea vrea să fiu prezent la nașterea copilului

-
//
17.09.2014

Numărul cazurilor când bărbatul participă cu prezența la naștere crește cu fiecare an, iar acest lucru are și o explicație. Desigur, doar soția dvs. poate decide dacă soțul ei va participa sau nu la naștere. Însă, indiferent de decizia luată,chiar și o perioadă scurtă de timp înainte de naștere veți petrece împreună. De aceea, are sens să studiați informația respectivă, chiar dacă ați decis să nu mergeți la maternitate. Iată de ce multe cupluri nasc împreună:

Soția mea vrea să fiu prezent la nașterea copilului

Nașterea este un proces de durată și plictisitor.

Chiar și cea mai simplă naștere poate dura mult timp. Soția cu siguranță se va plictisi. Dvs. o veți ajuta, dacă o veți ține de mână în timpul contracțiilor și o veți veseli în perioada dintre ele.

Ea se poate simți inconfortabil printre oameni necunoscuți.  

În timpul sarcinii femeia este mult mai sensibilă și vulnerabilă, decât de obicei. În timpul nașterii, această sensibilitate emoțională poate crește. Ea și înainte se sfia să pună o întrebare în plus ginecologului său. Iar în timpul nașterii, cel mai probabil, ei îi va fi și mai dificil să comunice cu medicii. Dacă femeia va fi singură, ea se poate sfii să ceară ajutorul surorii medicale, să anunțe despre disconfortul pe care îl are, să ceară un calmant etc.. Femeia îi poate spune soțului totul și fără ezitare, și respectiv dvs. veți transmite informația după destinație. Multe femei vorbesc despre faptul, că instrucțiunile angajaților medicali le înțelegeau mai bine, atunci când acestea erau ”traduse” de soții lor.

O veți putea ajuta cu o anestezie naturală

Nașterea fără administrarea medicamentelor sunt considerate mai sănătoase și benefice pentru mamă și bebeluș. Deseori, viitoarele mămici planifică să nască pe cale naturală și fără preparate medicamentoase, în limitele admisibilului . Este bine, dacă soția dvs. a învățat la cursuri lecții de anestezie naturală. Și mai bine este dacă aceste lucruri le cunoașteți și dvs. (masaj, respirație, etc.). Mai mult, sentimentul de calmare și încredere de la prezența dvs. va majora în organismul femeii nivelul hormonilor, care ajută la suportarea durerilor.

Soția mea vrea să fiu prezent la nașterea copilului

Mereu cineva dintre voi va fi alături de copil

Imediat după naștere, femeia petrece două ore în salonul pentru nașteri. Periodic, ea va fi vizitată de angajații maternității, însă copilul nu va fi lăsat cu mama, până când aceasta nu va fi transferată în salonul postnatal. Bebelușul se va afla sub lămpi de încălzire. Dacă după naștere veți fi împreună cu soția, bebelușul va putea fi lăsat pe burtica mamei sub supravegherea dvs. Despre sânge, leșin și frică

Pe mulți bărbați îi sperie procesul fiziologic al nașterii: scurgerile de sânge în momentul nașterii sau tăierea ombilicalului. Nașterea ca atare a copilului durează un timp foarte scurt. Și anume în această perioadă de timp, prezența dvs. nu este cea mai importantă. Astfel, dacă frica față de acest proces vă oprește, dvs. puteți să ieșiți din salon în momentul nașterii. Trebuie să înțelegeți un lucru – susținerea dvs, este necesară în perioada lungă de contracții, care uneori durează cca 24 de ore și mai mult.

Cel mai bine la nașterea copiilor se simt tații pregătiți și informați, care au frecventat cursuri specializate sau singuri s-au informat. Ei știu când soția se simte bine și când trebuie să-i ofere ajutor. Cel mai rău se simt tații, care nu lasă din mână aparatul de fotografiat și care nu știu cu ce altceva pot fi de folos. De aceea, dacă aveți posibilitate, frecventați împreună cu soția cursurile pentru viitorii părinți.