Poate că în urmă cu 20 de ani, despre serviciile lor nu știa aproape nimeni. Astăzi, ajutorul lor este o necesitate și apelăm la el cînd observăm unele schimbări în comportamentul copiilor. Corecți sau nu, nu noi trebuie să-i judecăm, dar despre cei mai buni vă vom povesti mai jos. Deci, vorbim despre psihologii pentru  copii, despre  acei care ne ajută să-i înțelegem pe  micuții "străini ", care gândesc și acționează în conformitate cu normele lor, care de fapt sunt copiii noștri.

Alegerea unui psiholog pentru copii. Psihologi în Chișinău

Psihologul pentru copii ... Mă întreb ce îl face diferit? Multe. Lucrul deosebit. Psihologul pentru copii, găsește cheia pentru fiecare copil. Terapia poveștilor, art-terapia , terapia cu lut și nisip, jocurile cu apă - aceasta încă nu este o listă completă a abordărilor psihologice pentru copilul dvs.

Desigur, este foarte important de a alege corect un psiholog pentru copil. Să aibă  experiență de lucru cu copiii din aceeași grupă de vârstă ca și copilul dvs. Un copil de doi ani este foarte diferit de cel de trei an și cu atât mai mult de un copil de cinci și șapte ani. Poate copilul dumneavoastră nu va fi descoperit la prima sesiune. Shimbați psihologul, dacă specialistul nu a stabilit contactul cu copilul nici la a 4 - 5 sesiune. Deși nu vorbește despre incompetența psihologului, doar că acestui copil  îi trebuie un alt specialist. Pentru că știm cu toții, că există medici despre care se vorbesc lucruri și mărețe dar și absolut opuse.

În drumul spre un psiholog pentru copii, apare  o întrebare de temut: "Ce vor spune oamenii?" Din păcate, oamenii noștri sunt foarte receptivi la opiniile altora și construiesc un lanț în acțiunile lor, de multe ori bazate pe problema de mai sus. Dragi părinti, acestea sunt doar prejudecăți în mare parte, care ar fi trebuit să fie de mult timp excluse. Deci, singuri încă mai aveți de lucru. Mai ales dacă această problema încă vă deranjează, puteți vizita acum un psiholog privat pentru copii sau chiar să căutați ajutorul psihologului on-line. Îndrăzniți! Iată mai jos este o listă a psihologilor pentru copii de la Chișinău, care pot fi contactați pentru sfaturi:

Ludmila Siomina-Ghițu - antrenor de afaceri, psiholog-consultant în probleme de familie.

Telefon: 068094909

Anatolii Nacu - psihiatru - psihanalist, doctor în științe medicale, profesor, șef al Departamentului de Psihiatrie și Psihologie Medicală de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie  N. Testemițanu, președinte al Societății de Psihoterapie Psihanalitica  din Republica Moldova. Din anul 2004 este un psihonalist certificat de Asociația Internațională de Psihoanalitică. În prezent - consultant, lector, formator, supervizor, analist, angajat în lucrul individual și de grup cu adulții, copii și adolescenții.

Telefon: 079401559

Ludmila Vladiuc - psiholog-psihanalist, membru al societății moldovenești de psihoterapie psihanalitică. A absolvit la Sankt-Petersburg Universitatea de Stat în Psihologie Clinică (1989). La momentul de față - profesor, formator, supervisor al American Jewish Joint Distribution Committee Joints, un psiholog - psihanalist care se ocupă individual și în grup cu adulții, copii și adolescenții .

Telefon: 079199767

Olga Lașcul - psiholog-psihanalist, membru al societății moldovenești de psihoterapie psihanalitică. În momentul de față - psiholog - psihanalist practicant, consultant, trainer ( lucrează cu adolescenții și adulții în grup și individual)

Telefon: 069527262

Tatiana Liașoc - psihiatru, terapeut în direcție psihanalitică, candatidat în științe medicale, membru al societății moldovenești de Psihoterapie Psihanalitică. În prezent - consultant, terapeut în direcție psihanalitică, care se ocupă cu psihoterapia individuală și de grup cu adulți, copii și adolescenți.

Telefon : 068445474

Estela Dicusar  - psihiatru de categorie înaltă, din 1986 activează în caliatate de medic în secția de pediatrie a Spitalului de Psihiatrie. Angajată în activitatea de cercetare în domeniul psihiatriei copilului.

Lucrează cu copiii și adolescenții cu tulburări de comportament , tulburări de adaptare școlară, tulburări de somn, temeri, cu balbism, enurezis.

Telefon : 079040624

Ana Chirsanov - psiholog, psihanalist, membru al Societatii de Terapie și Psihanaliză din Moldova. De asemenea, oferă consultații copiilor care au fobii, ticuri nervoase, enurezis, hiperactivitate, agresivitate, excluziune socială.

Telefon : 079511926

Zinaida Bolea - doctor în psihologie, lector, Catedra de Psihologie Aplicată la Universitatea de Stat din Moldova. Autor de articole științifice și jurnalistice în domeniile consultărilor psihice, psihologiei copilor și adolescenților, psihanaliză. Ca psiholog practicant activează la Asociația Medicală Teritorială "Centru ".

Telefon: 069606838

Zinaida Grușco (Vlasov)  – psiholog-consultant, psihoterapeut  orientat psihanalitic.

Telefon : 079459322, 022-777-966

Elena Jigău  - candidat în științe psihologice, profesor asociat, psiholog practicant. Interesele profesionale : consultații individuale și de familie, terapie cognitiv - comportamentală, psihologie de dezvoltare sănătoasă și în caz de boală, psihoterapia copiilor și adolescenților și corecția devierilor.

Tel: 069113866; 022-826232

Svetlana Petranici - psiholog, numerolog. Pregătirea preșcolarilor pentru școală; Lucrul cu copiii; Sfaturi pentru adulti.

Telefon : 069015093

Elena Osadciaia - practică activitatea cu copiii de grădiniță și de vârstă școlară. De asemenea, lucreaza cu copii cu diferite dizabilități și retard mental.

Telefon : 069456508

Ina Căruceru - practică psihologia de ​​familie. Practică, de asemenea lucrul cu copiii, care au dificiențe în dezvoltare, practică terapia povestirii. Este psiholog școlar.

Telefon : 079748107

Liliana Chisari – consultații în limba română. Practicarea art-terapiei.

Telefon : 069793728

Aleona Sorochina - practică psihologia copilului, șeful centrului de dezvoltare pentru copii " Umka "

Telefon : 079231943

Tatiana Cozman - psiholog pentru copii, care lucrează cu copiii de la 0 la 10 ani. De asemenea, cu părinții în relația părinte - copil. Organizează activități pentru copii, consultații și ateliere de lucru pentru părinți, ajută adulților să înțeleagă lumea interioară a copilului.

Telefon : 069597037

Anna Gavriliuc - doctor în psihologie, consilier, expert în psihologia relațiilor, terapeut de artă, terapeut povestitor. A lucrat 20 ani ca psiholog școlar în educația psihologică (gradul didactic unu), profesor la Universitatea Slavonă.

Telefon : 079583868 sau 068656129

Toate detaliile le puteți afla nemijlocit la aceste telefoane. Aproape toți psihologii dau consultații în limbile română și rusă. Costul consultațiilor variază între 150 -300 de lei. Durata: de la 1 până la 1,5 ore. Vă urăm să găsiți persoana potrivită, care v-ar putea ajuta la rezolvarea oricăror probleme!