Gabriela are doi copii și un vis care începe să prindă aripi. Tânăra mămică creează genți croșetate, care pot aduce culoare în garderoba oricărei femei. Indiferent de evenimentul la care planifici să mergi, cu o poșetă creată manual de această meșteriță, vei putea capta atenția celor din jur.
 

mamaplus

Când ți-a venit ideea să creezi genți?

Am doi copii și stând în concediu de maternitate, o parte din timpul liber o petreceam navigând pe internet. Așa am descoperit gentuțele croșetate din benzi textile, a fost dragoste la prima vedere. De atunci, tot mai mult timp petreceam căutând modele noi și tutoriale despre confecționarea acestora. Mi-am zis că neapărat trebuie să încerc să-mi fac și eu una.

Ce-i drept, prima poșetă a fost confecționată la doi ani de la apariția ideii. La achiziționarea materialelor necesare nu am calculat prea bine de câtă bandă textilă voi avea nevoie și așa prima încercare a rămas cumva neterminată.

Care este activitatea ta de bază și ce experiență ai în domeniu croitoriei sau a designului?

Ocupația mea de bază, cât de banal nu ar suna, este cea de mămică. Am început facultatea de jurnalism, dar din cauza unor circumstanțe, nu am reușit să o absolvesc.

De unde ai învățat această îndeletnicire?

Experiență în croitorie sau design nu am, din această cauză probabil cea mai grea parte pentru mine este să cos dorsala pentru gentuță. Însă fără ea, gentuțele mi se par incomplete. Această îndeletnicire probabil am moștenit-o de la bunica din partea mamei.

Care este sursa ta de inspirație?

Ca sursă de inspirație îmi servesc pentru început meșterițele cu experiență de ani de zile în acest domeniu din Rusia și Turcia. La ele de cele mai multe ori văd cele mai frumoase lucrări și îmi doresc foarte mult să ajung la măiestria lor, privindu-mi lucrarea, să pot spune că este ideală. Dorința de a crea ceva nou și frumos este probabil cel mai important stimul pentru a crea.
 

Cât timp îți ia să faci o geantă și cât costă aceasta?

Atunci când primesc o comandă și am toate materialele necesare, timp pentru zăbavă nu mai am. În medie, crearea unei genți îmi ia 2 zile de lucru. Dacă e un model pe care îl încerc pentru prima oară, durează mai mult, în jur de 3-4 zile.

Dacă ar fi să vorbim despre prețuri, atunci acestea încep de la 450 de lei și variază în funcție de complexitatea modelului și materialele utilizate.

Ce categorie de femei cumpără, de obicei, gențile create de tine?

Femeile care apreciază frumosul și își doresc să iasă în evidență, purtând un accesoriu handmade. De asemenea, printre clienți sunt și bărbați care cunosc dorințele femeilor și le surprind cu daruri speciale.

Cine te-a susținut de la început și ai vrea să-i mulțumești pentru asta?

Soțul meu este cel care îmi este întotdeauna alături și atunci când i-am povestit despre dorința de a croșeta gentuțe, mi-a încurajat dorința de a încerca. El este cel care mă susține în toate începuturile și pentru asta îi mulțumesc.

Cum pot face o comandă potențialele cliente?

Potențialele cliente îmi pot scrie pe paginile de Facebook și Instagram, sunt mereu deschisă pentru noi colaborări.