Muzica clasică este foarte benefică pentru copii. Ascultând muzică clasică se educă gustul muzical, se echilibrează starea psiho-emoțională, și se îmbunătățește starea generală de sănătate a copilului.
Dar ce fel de muzică este bine ca micuții să asculte, și care ar trebui evitată?
- Până la doi ani este mai bine să nu îi pui copilului operă sau arii de operă în deplină componență de orchestră simfonică (copilul aude doar un zgomot imens), deoarece îl tulbură emoțional.
- Este mai bine să-i pui copilul o piesă înterpretată la un singur instrument musical (pian, chitară, flaut etc.) Așa, îi este mai ușor să memorizeze melodia și să se concentreze asupra muzicii.
- Pentru somn și pentru jocuri muzica trebuie să fie diferită. În timpul jocului, includeți-i imaginile muzicale cu animale, la ora de culcare pe Mozart, Chopin ...
- Asculta-ți împreună cu copilul ceea ce vă place. Dacă muzica pe care i-o includeți nu vă place, copilul va simți imediat că ascultați forțat acea piesă și nici el nu o va îndrăgi la sigur.
- Totul se face treptat. Faceți cunoștință copilului cu muzica treptat.
- Din copilărie lăsați copilul să joace cu clopoței, apoi cu alte instrumente muzicale (tobe, acordeon, flaut).
5 cele mai bune lucrări pentru prescolari:
- Concert pentru pian de W.A. Mozart. Contribuie la dezvoltarea concentrației și a organizării mentale.
- J.S. Bach „Cello Suite №1”. Este recomandată pentru copii agresivi și stresați.
- L. Beethoven „Sonata lunii №14” va ajuta la ameliorarea iritabilității, îl va calma pe copil.
- A.Vivaldi „Anotimpurile”. Oamenii de știință confirma faptul că, copilul aflându-se încă în burta mamei se calmează la auzul sunetelor acestor lucrări. Mai ales „ Iarna. Februarie”. Ascultați aceste minunate lucrări, da-ți frâu imaginației în timp ce răsună aceste note magice …
- Camille Saint-Saëns „Carnavalul animalelor” va contribui, de asemenea, la dezvoltarea imaginației copiilor. 14 lucrări ilustrează fauna iar dvs. puteți descrie animalele în timp ce ascultați această muzică.