Terciul preparat după aceste rețete va fi pe placul copilului. Gustos, benefic și apetisant!

Terciul preparat după aceste rețete va fi pe placul copilului. Gustos, benefic și apetisant!

-
//
05.11.2014

Terciul este o mâncare cu care a crescut nu o singură generație. De ce sunt benefice bucatele din cereale și prin ce se fac utile crupele?

Terciul, în special cel fiert pe lapte – este un produs unic, care conține toate substanțele necesare pentru organismul copilului. De regulă, terciul este propus copiilor aproximativ după 3-5 săptămâni după introducerea primei mâncări solide – pireul de legume. Consecutivitatea recomandată este: orezul-hrișca-porumb-ovăz-grâu.

Terciul preparat după aceste rețete va fi pe placul copilului. Gustos, benefic și apetisant!

Este atât de benefic!

Terciul este un produs indispensabil în regimul alimentar al copilului. Grație carbohidraților, organismul primește energie. Proteinele participă practic la toate procesele ce au loc în organism. Grăsimile, la fel ca și carbohidrații, livrează energie, dar și execută funcția de protecție și păstrare a rezervelor de apă. Vitaminele sunt necesare pentru metabolism. De aceea, nutriționiștii recomandă insistent includerea în regimul alimentar al copiilor diverse terciuri deja în primul an de viață.

Fierbem corect!

La fierbere, terciul trebuie amestecat lent – accelerarea acestui proces încetinește fierberea. Dacă fierbeți terciul pe lapte, adăugați sare de două ori mai puțin, decât în cazul fierberii pe apă. Imediat ce crupele se vor umfla, terciul poate fi luat de pe foc. Cratița se acoperă cu un capac, iar deasupra se pune un prosop. Peste 15-20 de minute terciul este gata. Terciul nu trebuie fiert în vase emailate – acesta poate să ardă. Cea mai bună cratiță pentru fierberea terciului sunt cele din metal cu fundul gros sau ceaunul.

Dă dovadă de fantezie!

Unii copilași refuză categoric să mănânce orice fel de terci. În acest caz, mamele trebuie să depună efort și să-și demonstreze talentul de bucătar. Pentru ca copilul să accepte cu regularitate această mâncare, puteți servi terciul într-un mod mai puțin obișnuit. De exemplu, să-l serviți sub formă de figuri amuzante.

Spiridușul bun la inimă

Terciul preparat după aceste rețete va fi pe placul copilului. Gustos, benefic și apetisant!

Orezul se spală bine sub apă, până aceasta va deveni limpede, se pune în ceaun și se toarnă 2 pahare cu apă. Se adăugă sare și unt. Se fierbe timp de 15 minute. Oul se fierbe și se taie inele. Salamul pentru copii se feliază. Măslinele se taie în jumătăți, iar roșia în inele. Aranjează terciul pe farfurie sub forma unei fețe de spiriduș.

Terciul preparat după aceste rețete va fi pe placul copilului. Gustos, benefic și apetisant!

Fluturele magic

Terciul preparat după aceste rețete va fi pe placul copilului. Gustos, benefic și apetisant!

Peste crupele de porumb se toarnă 2 pahare cu apă, se condimentează cu sare, se toarnă uleiul vegetal și se fierbe timp de 15 minute. Ardeiul și castravetele se taie inele. Crenvuștii se fierb. Aranjeazați legumele și crenvurști peste terciul fiert sub formă de fluture.

Terciul preparat după aceste rețete va fi pe placul copilului. Gustos, benefic și apetisant!

Pisica Murka

Terciul preparat după aceste rețete va fi pe placul copilului. Gustos, benefic și apetisant!

Peste crupele de hrișcă se toarnă 2 pahare cu apă, se condimentează cu sare, se adaugă uleiul, se aduce până la fierbere și se ia de pe foc. Salamul, oul, castravetele se taie inele, iar roșia se feliază. Terciul se aranjează pe farfurie sub formă de mutrișoara unei pisici. Din legume se face gura, nasul, ochii, mustățile,iar din salam – obrajii și urechile. 

Terciul preparat după aceste rețete va fi pe placul copilului. Gustos, benefic și apetisant!