Organizația Mondială a Sănătății le recomandă mămicilor să-și alapteze bebelușii, cel puțin, 6 luni. Alăptarea este extrem de importantă pentru copilaș. Laptele matern îi asigura buna dezvoltale, iar procesul în sine ajută la calmarea celui mic. Totuși, pentru ca puiul tău să fie în siguranță, e esențial să știi că atâta timp cât alaptezi trebuie să fii atentă la ce mănânci și să ai grijă să ai o alimentație echilibrată.
 

Unul dintre produsele care le fac pe proaspete mămici să-și pună semne de întrebare atunci când este vorba de includerea lui în alimentație, este mierea.

Deși conține o mulțime de nutrienți și este foarte benefică, se știe că aceasta poate provoca alergii, drept urmare, multe femei evită să o consupe în perioada alăptării. Află ce spun specialiștii.

Mierea este sigură și sănătoasă, deci poate fi consumată în timpul alăptării. Singurul motiv pentru care ai putea să te îngrijorezi este legat de riscul de infectare cu botulism pe care aceasta îl prezintă. Dar riscul este real numai dacă bebelușul consumă mierea în mod direct și nu prin intermediul laptelui cu care mama îl hrănește. Sporii de botulism se descompun ușor și sunt eliminați rapid de corpul adult (al mamei), prevenind astfel trasmiterea toxinei în sânge. De asemenea sporii sunt mult prea mari pentru a trece în laptele matern.

Mamele care alăptează pot consuma miere?

Dacă îți place miere, avem o veste bună pentru tine. Chiar dacă alăptezi, o poți consuma liniștită, atâta timp cât bebelușul nu intră în contact direct cu acest produs.

Precauții pentru mamele care consumă miere în timp ce alăptează:

-Igenizează-ți mâinile în mod regulat! Ia măsuri de precauție suplimentare în ceea ce privește igiena mâinilor după ce ai consumat miere, astfel încât mâinile sau buzele sugarului să nu intre în contact cu acest aliment.
-Nu aplica miere pe nicio parte a corpului, deoarece bebelușul tău poate intra în contact cu aceasta.
-Nu oferi miere unui bebeluș cu vârsta mai mică de 1 an. 
-Lichidul fierbinte poate anula proprietățile sănătoase ale mierii. Așa că atunci când o consumi, nu o pune într-un lichid fierbinte, ci într-unul călduț. 

Avantajele consumului de miere în alăptare
-Este un îndulcitor natural, mult mai sănătos comparativ cu zahărul.
-Este un remediu bun și natural pentru răceală sau pentru durerile de gât.
-Grație unui nivel ridicat de glucoză și fructoză, mierea îți poate furniza energia necesară pentru activitățile tale zilnice.
-Mierea are proprietăți antibacteriene și antioxidante care stimulează întregul sistem imunitar.