Potrivit statisticilor, există persoane care au slăbit și 70 de kilograme cu Slimming World, o dietă eficientă care datează din anul 1969 și a apărut prima oară în Marea Britanie. Slimming World promovează optimizarea mâncării, adică ai voie să mănânci orice, de la carne de pui, vită, porc și până la paste, lapte, ouă, cereale, legume, fructe, cartofi prăjiți, fripturi sau tocănițe - alimente dezastru pentru multe alte diete.
Totul constă în stilul de gătit...
Cartofii prăjiți cu se pregătesc în baie de ulei, ci la cuptor, printr-o tehnică specială, fripturile nu sunt făcute la tigaie ci pe grătar, tocănițele conțin roșii proaspete, și nu sosuri grele etc. Ca și alimente „păcătoase” sunt produsele fast-food și cele de patiserie, sosurile, snack-urile din comerț, ciocolata și vinul. Adepții dietei pot „păcătui” o dată pe lună. Conceptul de slow food este cheia succesului Slimming World.
Meniu pentru o săptămână
Luni
Mic dejun regesc: o portocală, ciuperci, roșii și vinete la grătar, ou fiert și o felie de pâine integrală.
Prânz: Bastonașe de legume crude, friptura de vita la grătar, sortimente de brânzeturi.
Cina: O plăcintă cu morcov, mazăre, spanac și brânză la cuptor și un iaurt cu o linguriță de miere și zmeură proaspătă.
Marți
Mic dejun: terci de fructe. Într-un bol, amestecă 250 ml lapte de capră cu 35 g ovăz, o banană cubulețe și 2 caise cubulețe.
Prânz: Un cartof mare copt, despicat la mijloc și umplut cu cașcaval de capră și sos de roșii proaspete. Apoi, ca și desert, mere proaspete cu nuci și miere.
Cina: Paste bolognese! Peste pastele fierte al-dente, se toarnă un sos făcut în casă din carne tocată de vită, ceapă, morcov, țelină, roșii proaspete, usturoi, sare, oregano și piper.
Miercuri
Mic dejun: un castron plin cu iaurt de bivoliță, fulgi de ovăz și căpșuni.
Prânz: salată de ton cu porumb, ceapă roșie și fâșii de parmezan.
Cina: 2 cartofi medii prăjiți (de fapt la cuptor pe hârtie de copt) cu salată de castraveți și sos de muștar.
Joi
Mic dejun: omletă din două ouă cu roșii cherry și bacon.
Prânz: Supă cremă din orice legumă, de la broccoli la morcov sau cartof, plus frigărui din carne de pui cu legume.
Cina: Bruschete cu diverse sortimente de brânză la cuptor.
Vineri
Mic dejun: Un pahar cu lapte acompaniat de chec sau alt sortiment de prăjitură făcută în casă.
Prânz: mâncărică de fasole, de mazăre, ghiveci, tocănițe, la alegere.
Cina: Pește la cuptor cu garnitură de ciuperci.
Sâmbătă
Mic dejun: Urdă sau mozzarela cu roșii și pâine prăjită.
Prânz: Friptură la cuptor împănată cu usturoi, cu garnitură de legume trase la wok.
Cina: Regal arăbesc cu lipie, hummus, salată cu pătrunjel, sos tahini, brânză coaptă.
Duminică
Mic dejun: 2 ouă fierte tari, cu sos de brânză și castraveți și ardei gras.
Prânz: ciorbă de orice fel și o friptură de curcan la cuptor.
Cina: salată de crudități cu maioneză făcută în casă.
Așadar, am aflat secretul! Acesta este slow-food, adică mâncare gătită în casă, ca pe vremea bunicii, când se consuma orice, dar nu existau produsele fast-food, chips-urile, mâncarea congelată și toate alimentele doldora de chimicale, E-uri și hormoni din ziua de azi. În dieta Slimming World se consumă doar dulciuri ce se pregătesc acasă, după rețete tradiționale, mișcarea este recomandată, de la aerobic la făcut curățenie prin casă ori grădinărit, iar rezultatele sunt garantate.