mamaplus

Rețetă de clătite cu sos de iaurt

-
//
09.10.2019

Cu siguranță, clătitele sunt unul dintre cele mai gustoase deserturi. Acestea pot fi preparate în moduri diferite, însă astăzi îți propunem o rețetă de clătite cu sos de iaurt!

Ingrediente:

Pentru clătite: 2 ouă, 200 ml bere, 80 g făină, sare, piper, 1 lingură ulei;

Pentru umplutură: 700 g carne de pui tocată, 50 g unt, 3 căţei usturoi, 1 ceapă, 100 ml vin alb sec, sare, piper, 1 lingură ulei; Pentru sosul de iaurt: 5 căţei de usturoi, 2 linguri ulei, 200 g iaurt cremos, 1 linguriţă zeamă de lămâie, sare, piper proaspăt măcinat, codițe de ceapă verde.

Mod de preparare:

Pentru sos, pui iaurtul la scurs. Zdrobeşti usturoiul într-un mojar, torni uleiul în fir subţire, la fel procedezi şi cu zeama de lămâie, apoi le încorporezi în iaurt şi amesteci până când sosul devine pufos. Potriveşti gustul de sare şi piper și îl lași deoparte.

Pentru clătite amesteci toate ingredientele, le dai deoparte 30 de minute, apoi le coci pe fiecare parte într-o tigaie unsă cu ulei și le lași la răcit.

Pentru umplutură, încingi puțin ulei într-o tigaie, adaugi untul și ții până se topește, pui ceapa tăiată fin și, când devine sticloasă, răstorni usturoiul zdrobit, sare și piper, după gust, apoi carnea. Acoperi și lași până când carnea se albește, apoi torni vinul. Gătești sub capac până când scade zeama, iar carnea este făcută. O lași la răcorit. Umpli clătitele și le rulezi. Le servești cu sos de iaurt și presărate cu codițe de ceapă verde tăiate fin.

Sursa