Atunci când iubim dulcețurile, dar nu vrem să facem exces de zaharuri, putem alege să preparăm dulceață de gutui fără zahăr.
Ingrediente:
- 10 gutui;
- 5-6 mere;
- 60 ml de suc de lămâie.
Mod de preparare:
Curățați gutuile și merele de coajă. Scoateți cotorul cu sâmburii din fiecare fruct. Puteți folosi orice blender sau robot de bucătărie sau puteți da fructele pe răzătoare. Mixați câteva minute până ce fructele au fost bine mărunțite. Apoi puneți-le într-o oală cu pereții groși. Adăugați 50 ml de apă, pentru ca gutuile să nu se lipească de fundul oalei, și puneți recipientul pe foc mic. Amestecați ocazional în cratiță. După 20 de minute, fructele ar trebui să fie fierte. Adăugați sucul de lămâie proaspăt stors. Puneți dulceața de gutui în borcane. Dacă doriți să reziste mai mult, fierbeți borcanele pe bain-marie timp de 30 – 40 de minute. După ce le scoateți din apă, acoperiți-le cu o pătură groasă și lăsați-le să se răcească la temperatura camerei.