Lupta cu kilogramele în plus a devenit un adevărat coşmar pentru tine? Trebuie să ştii că cel mai important atunci când ţii o dietă este să nu-ţi destabilizezi metabolismul pentru că astfel te vei alege cu grave probleme de sănătate. Pentru început, este necesar să te asiguri că organismul tău funcţionează în parametri normali şi că nu suferi de nicio boală sau deficienţă, cum ar fi de calciu sau zinc. Mai apoi, încearcă să nu te înfometezi, nu funcţionează! Documentează-te şi urmează întocmai sfaturile specialiștilor!
Dieta de mai jos este recomandă de mai mulţi medici cardiologi şi are la bază combinaţii de alimente menite să reducă din kilograme, dar și să menţină inima puternică, scrie a1.ro.
Găseşti, structurat pe zile, timp de o săptămână, meniul de la care nu trebuie să te abaţi sub nicio formă pentru a obţine rezultate optime:
Ziua 1:
Micul dejun: suc de fructe verzi sau infuzie cu ceai de ghimbir.
Prânz: Un ou fiert cu broccoli sau un iaurt cu fruct. Neapărat trebuie să mănânci un fruct la 30 de minute după ce ai mâncat proteine cu legume.
Cină: Salată de roşii fierte şi puţin chili.
Ziua 2:
Micul dejun: ceai de urzică.
Prânz: Două ouă fierte cu brânză şi castraveţi (maxim 250 de grame în total).
Cină: 125 de grame de carne de vită pe plită încinsă, o roşie şi o felie de pâine din grâu integral.
Ziua 3:
Micul dejun: Suc din fructe galbene (alege lămâi şi banane căci sunt bogate în nutrienţi care te menţin energic până la prânz).
Prânz: 3 ouă fierte cu salată de castraveţi (poţi pune o linguriţă de ulei de măsline în salată).
Cină: 125 de grame de carne de vită la plită încinsă plus conopidă pane (100 grame).
Ziua 4:
Micul dejun: suc de fructe roşii.
Prânz: 120 de grame de brânză proaspătă plus o felie de pâine din grâu integral.
Cină: 125 de grame de carne de pui cu roşii şi ceapă. Poţi consuma şi piure de cartofi, dar nu mai mult de 60-70 de grame.
Ziua 5:
Micul dejun: suc de fructe mov/negre.
Prânz: 200 de grame de peste făcut la aburi cu morcovi şi roşii.
Cină: Salată de legume: roşii, morcovi, castraveţi plus 150 de grame de carne de pui.
Ziua 6:
Micul dejun: Ceai din plante medicinale (la alegere).
Prânz: 200 de grame de carne de pui cu piure de morcovi cu banane.
Cină: Salată de ton cu legume verzi (ceapă, castraveţi, varză) – 200 de grame în total.
Ziua 7:
Micul dejun: ceai de mentă.
Prânz: Salată de fructe roşii şi portocalii.
Cină: 250 de carne de pui cu două ouă fierte şi castraveţi muraţ. Pe tot parcursul regimului, nu uita să bei minimum doi litri de apă pe zi.